(VIDEO) NAJRIZIČNIJE DESTINACIJE NA SVETU: Žene, u ovih 5 gradova ne idite same
Foto: Profimedia

Riskantna avantura

(VIDEO) NAJRIZIČNIJE DESTINACIJE NA SVETU: Žene, u ovih 5 gradova ne idite same

Žena -
Gotovo sve destinacije, u svim državama na svetu veoma su gostoljubive prema turistima, ali postoje i oni gradovi koje bi možda trebalo izbeći pogotovo ako ste planirali da u avanturu krenete sami. Naravno, i u ostalim gradovima možete naići na probleme, ali prema statističkim podacima, u ovim gradovima je veoma riskantno boraviti.

U nekim gradovima opasne bande se uglavnom fokusiraju na turiste. Čak i ako se dobro pripreme, mnogi putnici ne znaju gde vreba najveća opasnost. Ove destinacije su rizičnije su od ostalih, pogotovo za one koji vole da putuju sami.

Džakarta, Indonezija

Source: Deadly explosions, gunfight in Indonesian capital by ReutersNews on Rumble

Popularna destinacija za sve one koji traže odmor u tropskim predelima, Džakarta svojim turistima nudi zdravu dozu avanture i jedinstvene kulture. Dodatak tome je činjenica da Džakarta leži na području zvanom 'vatreni prsten' pa je zato podložna čestim zemljotresima. To bi isto trebalo da imate na umu prilikom planiranja putovanja, posebno ako razmišljate o putnom osiguranju. Jer samo jedan zemljotres je dovoljan da vam odmor pretvori u noćnu moru.

Lima, Peru

Source: Second day of violent protest in Lima over wages by ReutersNews on Rumble

Lima se smatra gradom s najviše turističkih atrakcija u Peruu, ali i u Južnoj Americi, stoga se nalazi na listi mnogih svetskih putnika. Zbog velike posećenosti kriminalci u ovom gradu postali su snalažljivi i domišljati u svojim namerama da prevare turiste. Od ilegalnih taksista koji naplaćuju mnogo više nego što bi smeli do otmica na usamljenim putevima, u Limi opasnosti vrebaju skoro iza svakog ugla.

Nju Delhi, Indija

Nju Delhi, kao ekonomsko središte Indije, privlači poslovne ljude, ali i turiste. Kao i svaki grad u razvoju, Nju Delhi ne samo da otkriva svoj identitet nego i opasnosti koje dolaze s ubrzanim razvojem. Neke od njih su seksualni prestupi, posebno prema ženama. Prema britanskom ministarstvu spoljnih poslova, broj seksualnih prestupa povećava se svakodnevno. Stoga se ženama preporučuje da uvek putuju u društvu i nikada ne izlaze same na ulicu, posebno noću.

Bogota, Kolumbija

Meksiko Siti, Meksiko

Svakog dana preko 150 000 ljudi legalno prelazi granicu između SAD i Meksika zbog nebrojenih razloga. Bilo da su u potrazi za odmorom, poslovno ili u poseti poznanicima ili rođacima, Meksiko je popularna i lako dostupna destinacija za mnoge putnike iz Severne Amerike. Tako ni glavni grad nije izuzetak. I dok se mnogi mediji fokusiraju samo na probleme koji se vežu uz granicu SAD i Meksika, retki su ti koji se trude da izveštavaju o problemima koji muče turiste prilikom posete tom gradu. U Meksiko Sitiju su prevare, ubistva i borbe narkokartela - svakodnevica. Ženama se nikako ne preporučuje da putuju same javnim prevozom po noći.

(Punkufer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track