VODIČ KAKO DA PREPOZNATE KOPIJE: Evo šta sve morate da znate kad kupujete torbu
Foto: Profimedija

Saveti

VODIČ KAKO DA PREPOZNATE KOPIJE: Evo šta sve morate da znate kad kupujete torbu

Žena -
Ništa nije bolje od lepe torbice nego da je kupite za malo novaca,

Ipak, na tržištu koje je preplavljeno lažnim dizajnerskim torbicama osećaj da ste "odlično prošli" bledi ako shvatite da je vaša torba samo pretplaćena kineska kopija. Važno je prepoznati znakove. Ako su metalni delovi previše lagani, logotipovi ukošeni i materijal se pod rukom čini nekvalitetan, ne kupujte torbicu, ističu modni stručnjaci.

Tražite specifična obeležja markePre kupovine, raspitajte se o specifičnim obeležjima marke koju kupujete, a olakšaće vam prepoznavanje kopija. Na primer, Marc Jacobs torbice specifične su po ugraviranim slovima RiRi ili Lampo, koji su potvrde o kvaliteti artikla, a nalaze se na patentnom zatvaraču. Isto tako, sve Louis Vuitton torbice još od 80-ih imaju datum proizvodnje otisnut negde u unutrašnjosti torbice. Gotovo sve dizajnerske torbe imaju neki isključiv detalj po kojima ih se prepoznaje, a kao niste upućeni koji je to, pre kupovine potražite forume na kojima pišu obožavatelji tih brandova i raspitajte se o njima.

Pripazite na internet prevarePri kupovine torbice preko interneta, ispitajte činite li to preko proverenog izvora. Ako su tražene stranice registrovane u Kini, posebno u Hongkongu, nastavite dalje sa oprezom jer roba iz te zemlje čini ukupno 88,8 odsto zalepljenih kopija dizajnerskih dela u svetu. Proverite da li postoji stranica na kojoj ljudi ostavljaju svoja iskustva o kupovini i ne verujte prvom odgovoru koji kažu da je torbica legitimna jer je moguće da je to napisao neko od proizvođača. Pokušajte pronaći komentatore iz Evrope ili SAD.

Pronađite proverene posrednikeAko se torbica prodaje preko interneta, to ne znači nužno i da nije original. Autentične i vintage torbice često se prodaju na eBayu, a kupci samo treba da budu pametni u pronalasku prodavača. Ako vam se cena čini previše povoljnom da bi bila istinita, onda je verovatno reč o kopiji. Najlakši način da proverite ima li cena smisla je da proverite cene sličnih modnih dodataka na eBayu, savetuju stručnjaci.

24sata.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track