OČEKIVALA JE NORMALNE BLIZANCE: Ali kada su doktori videli ovo, ona je ostala u šoku!
Foto: Ilyke

Strašno

OČEKIVALA JE NORMALNE BLIZANCE: Ali kada su doktori videli ovo, ona je ostala u šoku!

Žena -
Kada je otkrila da je nosi blizance, Kejt su saopštili doktori da su njene bebe i stresnoj situaciji koja se zove, monoamniotik ili "MoMo", i da verovatno neće preživeti.

Bila je hospitalizovana nedeljama. Njena priča i fotografije sa Fejsbuka su od tada obišle svet!

MoMo je retko stanje gde blizanci u majčinoj utrobi nemaju membranu koja ih odvaja. Njihove pupčane vrpce su se zamotale oko njih dok su rasli. Lekari su ovim bebama dali šanse 50-70% za preživljavanje.Kejt i njen suprug bili su srećni i posle 32. nedelje pozdravili su dolazak dve devojčice na svet kroz carski rez.

Blizanci koji prežive Momo poznati su po tome da su jako bliski, odnosno najbliži blizanci zbog načina na kom su bili unutar materice, jer su se njihove pupčane vrpce obmotale oko njih, držeći ih toliko blizu jedno drugog, da su praktično i psihički spojeni.

Njihove spojene pupčane vrpce su ispitivane, a lekari su zapanjeni kako su bebe preživele trudnoću. Isprepletanost je opasnija nego što se ranije mislilo i čak je na jednom mestu postojao čvor.

Kejt je objasnila kako je teška blizanačka trudnoća i porođaj stavio njen brak na "krajnji test", ali pobedila je porodica i predivne devojčice su rođene iako su sve šanse bile protiv njih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track