IZLEČITE ISPUCALE USNE: 6 saveta koji će vam pomoći u tome
Foto: Profimedia

Saveti

IZLEČITE ISPUCALE USNE: 6 saveta koji će vam pomoći u tome

Žena -
Kao i celokupnoj koži, zima šteti i vašim usnama – one peckaju, suše se i pucaju usled velike količine hladnog vazduha. No, ne očajavajte.

Naime, ispucane usne su jedan od problema koji se najlakše rešava. Evo i kako…

1. Ne dišite na usta - Ne samo da ova navika može iritirati ljude oko vas nego ćete za posledicu imati ispucane usne. Takođe, balzam koji ste eventualno naneli na usne imaće puno kraće delovanje usled toplog vazduha koji izdišete.

2. Ne ližite usne - Dermatolozi su složni u jednome – ispucane usne najčešće su rezultat lizanja i grickanja usana. Naravno, u pitanju je začarani krug iz kojeg nije tako lako izaći. Naime, pljuvačka isušuje vaše usne, uzorokujući novu potrebu za oblizivanjem.

3. Izbegavajte dugotrajne ruževe - Ovo se najviše odnosi na dugotrajan tip tekućih ruževa, koji u sebi sadrže alkohol. Upravo je to sastojak koji najviše isušuje kožu, pa i usne.

4. Voda vam neće pomoći - Količina vode koju popijete tokom dana nema nikakav uticaj na ispucane usne. Naime, da bi vam se usne osušile usled nedostatka tečnosti, morali biste je ne piti nekoliko dana.

5. Balzam pre i nakon jela i pića - Nakon jela i pića, obavezno na usne nanesite balzam. Naime, voda koja vam nakon obroka ili čaše vode ostaje na usnama takođe ih može znatno isušiti. Stoga je balzam dobro rešenje za njihov trenutni oporavak.

6. Koristite hidratizirajuće preparate - Osnovna karakteristika koju treba imati vaš balzam za usne jeste hidratacija. Bilo da je u pitanju obična grožđana mast ili neki od dekorativnih balzama, važno je i da ne sadrže mentol ili kamfor, jer ovi sastojci mogu izazvati peckanje na ionako ispucanim usnama.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track