(FOTO) SLUČAJNO POSTALA MILIJARDERKA: Devojka (19) se obogatila neverovatnom brzinom
Foto: Intstagram

Neverovatna priča

(FOTO) SLUČAJNO POSTALA MILIJARDERKA: Devojka (19) se obogatila neverovatnom brzinom

Žena -
Tinejdžerka iz Norveške našla se na Forbsovoj listi najbogatijih, zbog neverovatne cifre od 1.2 milijarde dolara na njenom računu.

Aleksandra Andersen je devetnaestogodišnjakinja koja se bavi profesionalnom dresurom konja.

Ovo je prvi put da su se Aleksandra Andersen i njena sestra Katarina (20) pojavile na listi kao 1475. najbogatije osobe na svetu. Ovo se dogodilo kada je je njihov otac, Johan Andersen, preneo udeo u njegovoj kompaniji "Ferd Holdings" 2007. godine. Porodica Andersen ostvarila je bogatstvo u duvanskoj industriji, a čak je i njihov čukundeda bio jedan od najvećih proizvođača duvana u Norveškoj.

What a view. Visiting Gedminas' Tower in Vilnius, Lithuenia. Beautiful city

A video posted by Alexandra (@alexandraandresen) on Dec 15, 2015 at 8:59am PST

Kompanija je prodata za 500 miliona dolara 2005. godine, a novac je investiran u nekretnine i fondove. Dve godine kasnije otac im je dao 80 odsto njegovih akcija u kompaniji "Ferd Holdings".

Na listi su se našle sada zbog toga što imaju preko 17 godina i u obavezi su da objavljuju njihov porez, što znači da je njihovo privatno bogatstvo postalo javno. Uprkos neverovatnom bogatstvu, gospođica Anderson najviše vremena provodi sa njenim konjima kod kuće u Nemačkoj, gde se profesionalno bavi jahanjem.

We'll be back

A photo posted by Alexandra (@alexandraandresen) on Oct 24, 2015 at 11:59am PDT

Do sada je dobila nekoliko priznanja sa njenim konjem pod imenom Belamur na takmičenjima. Njen dečko je Joakim Tolefsen (24), profesionalni borac mešanih veština, koji je takođe iz Norveške.

U intervjuu na sajtu kompanije, ona je govorila o svojoj porodici i njenom bogatstvu, ali je istakla da nije dovoljan novac da bi bili uspešni.

"Osećam veliku odgovornost. Smatram da sa jedne strane ovo nisam zaslužila dok sa druge strane želim da unapredim kompaniju i učinim je boljom. Tražeći način da uzvratite ono što ste dobili smatram veoma teškim", rekla je ona.

Photo by Janne Møller-Hansen

A photo posted by Alexandra (@alexandraandresen) on Oct 4, 2015 at 12:54pm PDT

"Činjenica da moja porodica poseduje resurse mi je dalo mnogo mogućnosti, posebno kada je jahanje u pitanju, zbog toga što iziskuje veliki kapital. Ali nije samo novac dovoljan za uspeh", navela je ona.

Veruje se da je skandinavska kultura da se porodična bogatstva prenose na mlađe generacije što je ranije moguće, da bi oni bili na vreme uključeni u biznis.

"Njihovo bogatstvo je nasleđeno, ali je neverovatno da su tri najmlađa milijardera na listi iz Norveške", rekao je Keri Dolan, asistent vodećeg urednka Forbsa.

Na vrhu liste nalazi se Bil Gejts čije bogatstvo se procenjuje na 75 milijardi, a za njim idu odmah i vlasnik brenda "Zara", Amansio Ortega, kao i biznis magnat Voren Bafet.

Lovely weather, lovely ride Wearing my brown Samshield helmet and my navy Kingsland shirt. @kingslandequestrian

A photo posted by Alexandra (@alexandraandresen) on Aug 19, 2015 at 6:19am PDT

(Dailymail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track