6 saveta za idealan poslovni izgled
Foto: Shutter

Navike koje će vam pomoći da izgledate profesionalnije

6 saveta za idealan poslovni izgled

Žena -
Svaka žena treba da ima dva para elegantnih cipela za posao

Istina je da je u današnje vreme poslovni dres-kod opušteniji nego ikad, međutim, kultura lepog oblačenja i dalje se isplati - šefovi će vas smatrati ozbiljnijima, a na poslovne partnere ćete ostaviti dobar utisak.Kako bismo zauvek naučili šta je dobar poslovni izgled, donosimo vam nekoliko saveta uz koje ćete se adekvatno obući, ali i dalje biti moderna žena!1. Elegancija je uvek poželjnaKlasično odelo se može nositi u svim sezonama i na svim poslovima. Ukoliko ga uklopite sa ženstvenom i elegantnom košuljom i lepom obućom, uradili ste pravu stvar.

2. Cipele na koje možete da računateSvaka žena treba da ima dva para elegantnih cipela za posao. Izbegavajte ležernu obuću koju nosite u slobodno vreme (patike, naravno, ne dolaze u obzir) i izaberite onu koja će vam pre svega biti udobna i koja će se uklopiti uz garderobu koju nosite na posao.

3. Haljina za sve prilikeSvaka žena bi trebalo da ima najmanje jednu jednostavnu haljinu koju lako može da iz dnevnog pretvori u noćni komad! Dok ste u kancelariji, preko nje obucite sako, a skinite ga kad nakon radnog vremena krenete na piće s prijateljima i stavite ogrlicu.

4. Kosa uvek mora biti čistaBez obzira na to da li imate kratku, dugu, ravnu ili kovrdžavu frizuru, nikad ne dozvolite da na posao dođete s masnom i neurednom kosom. To je pravilo kog se uvek treba pridržavati.

5. Jaku šminku ostavite za večeObožavate dramatično našminkane uči i tamnoljubičasti karmin? To je sasvim u redu, ali takvu šminku ostavite za veče i za druženje van kancelarije.

6. Minimalistički nakit je najboljiNakit koji šljašti nije dobar izbor za poslovnu ženu. Ako ipak volite malo veće komade, uvek ih kombinujte s jednostavnim, čistim autfitom i tako postignite kontrast i ravnotežu. U svakom slučaju, neupadljiv nakit koji nosite otkriva da ste elegantni i da imate stila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track