(FOTO) ISKUSTVO KOJE JOJ JE OTVORILO OČI: Nikol nikada više neće posmatrati beskućnike na isti način
Foto: Profimedia

Propustila poslednji voz, a onda se dogodilo ovo

(FOTO) ISKUSTVO KOJE JOJ JE OTVORILO OČI: Nikol nikada više neće posmatrati beskućnike na isti način

Žena -
Kada je Nikol Sedžbir iz Velike Britanije propustila poslednji voz iz Londona, nije znala šta da radi jer se stanica zatvara do jutra, kada i kreće prvi sledeći voz.

Nikol je shvatila da će možda noć provesti na ulici u nepoznatom gradu, ali iznenada, u jednom momentu, u pomoć joj je priskočio Mark.

I hope this story makes people look twice when they see a homeless person. Last night I missed my last train home and...

Posted by Nicole Sedgebeer on Friday, March 4, 2016

"Baš kad sam htela da zaplačem, pojavio se Mark, beskućnik. Rekao je da će me odvesti u kafić koji je otvoren i da je preopasno da po noći hodam sama. Nakon kafe i razgovora ostavio me tamo i objasnio mi da mora otići do svoje vreće za spavanje, ali da će po mene doći u 5 ujutro da me otprati na stanicu. Ja sam i dalje imala predrasude i nisam verovala da će se vratiti. Prošlo je 5 sati, a njega nije bilo. Kad sam krenula, Mark je trčao ulicom prema meni. Morao je doći autobusom po mene", navela je Britanka i dodala da ovog čoveka verovatno ranije ne bi ni pogledala da je od nje zatražio pomoć.

"Učinio je da jedan potpuno nemili događaj u mom životu postane iskustvo koje mi je otvorilo oči. Mark, ti si poseban čovek, nikada više neću s predrasudama gledati na beskućnike", napisala je Nikol na društvenoj mreži uz fotografiju s Markom.

(Metro.co.uk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track