PALA JE, A U GLAVU JE UDARIO VOZ U POKRETU!  Tom prilikom 2 života su spasena!
Foto: Jutjub

Užas!

PALA JE, A U GLAVU JE UDARIO VOZ U POKRETU! Tom prilikom 2 života su spasena!

Žena -
Maria i Vladimir Kudrini iz Moskve su mladi i zaljubljeni par i potpuno su posvećeni jedno drugome. Sreća između njih dvoje samo je još više porasla kada su saznali da će uskoro postati roditelji.

Meseci su prolazili, a njena trudnoća je lepo napredovala. Osećala se sjajno i svakim danom je njeno iščekivanje raslo. Taj osmeh koji samo trudnica može da ima nije napuštao njeno lice.

Maria i Vladimir su obično putovali do posla zajedno svaki dan. Čekali su voz na Peredelkino stanici. Tog sudbonosnog dana, buduća majka otišla je sama na stanicu. Nije mogla nikako da zna kakav užasan lanac događaja se sprema da se dogodi tog jutra.

Dok se penjala uz stepenice ka stanici, Maria je videla svoj voz kako stiže na platformu. Približila se ivici platforme kako bi se ukrcala čim voz stane. Iznenada, ona se saplela i pala glavom na platformu. Voz koji je dolazio udario je u njenu glavu, koja je visila sa ivice. To je bilo poslednje što je Maria videla pre nego što se onesvestila.

Maria je hitno odvezena u najbližu bolnicu. Kada su je videli, doktori su bili šokirani kako je uopšte preživela takav udar. Onda su primetili njen stomak, i nastala je mrtva tišina u urgentnom centru. Radili su što su brže mogli, ali nisu mogli da daju bilo kakvo obećanje njenom očajnom mužu Vladimiru, koji je stigao nedugo nakon njegove žene. Maria je upala u duboku komu.Doktori su se suočili sa duplom intervencijom: Morali su da spasavaju život i majke i deteta. Maria je podvrgnuta komplikovanoj neurološkoj operaciji. Nakon 2 meseca u intenzivnoj nezi, doktori su odlučili da bi bilo najbolje za bebu da je izvade carskim rezom. Bilo je rizično sa Mariom u komi, ali to je bila najbolja šansa da beba preživi. Kada su započeli operaciju, svi su se molili za čudo.

I uspelo je! Mala Oksana je rođena potpuno zdrava. Naravno, kao prerano rođena beba, morala je da ostane u bolnici neko vreme, ali radost njenog oca bila je neopisiva.

"Ako se desilo jedno čudo, to znači da može i još jedno", rekao je Vladimir - i bio je u pravu. Nedugo nakon carskog reza, Maria je počela lagano da se budi iz kome. Nemoguće je objasniti nešto tako. kao da se probudio njen majčinski instinkt da vidi svoje dete. Duplo čudo kom se Vladimir molio se zaista i ostvarilo. Njegova supruga je preživela, a beba Oksana sada ima šansu da odrasta uz svoju majku.

Mariu još uvek čeka dug put ka potpunom oporavku, a njen suprug je započeo kampanju za donacije kako bi bio siguran da će ona dobiti najbolju moguću negu. Ona još uvek ne može da hoda ili priča, ali može da čuje i oseti sve oko sebe. Svakim danom njen napredak je vidljiv, a po prvi put, doktori su pozitivni u svojim predviđanjima.

(Hefty)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track