NISU SE VIDELI DUGIH 8 MESECI: Ponovni susret autističnog dečaka i psa će vas ganuti
Foto: Printscreen

Njoj je govorio sve što ga muči

NISU SE VIDELI DUGIH 8 MESECI: Ponovni susret autističnog dečaka i psa će vas ganuti

Žena -
Zahvaljujući članovima organizacije "Humane Society" iz Tampe na Floridi osmogodišnji dečak Zek Karlajzl posle osam meseci ponovo je video svoju najbolju prijateljicu, kucu Delajlu.

"Da li je to ona?", pitao je dečak majku, videvši da mu se pas približava. Nije trebalo čekati odgovor jer mu je Delajla uskoro poljupcem stavila do znanja da je i on njoj nedostajao.

"Ti si! O moj Bože! Ovo je najbolji dan ikad", odgovorio joj je dečak.

Među njima oduvek postojao poseban odnos jer Delajla je za dečaka mnogo više od običnog ljubimca. Reč je o autističnom dečaku koji pati od anksioznosti, koju prate napadi panike. Svoje osećaje ne deli s drugim ljudima, već sve što ga muči govori svojoj životinjskoj prijateljici.

Možete samo zamisliti kako se osećao proteklih osam meseci, koliko su bili razdvojeni. Naime, pas je odlutao od kuće. Delajlu su tražili putem Fejsbuka i letaka koje su oblepili po celom gradu, kao i u lokalnom azilu. Posle nekoliko meseci na veb stranicama organizacije "Humane Society" videli su njenu fotografiju, međutim naišli su na veliki problem.

S obzirom na to da Delajla nije bila čipovana, članovi navedene organizacije mislili su da ju je neko napustio te su joj pronašli novu porodicu.

Naravno, porodica se vezala za svog novog ljubimca i u početku odbijala je da vrati psa. Ipak, kada su saznali koliko Delajla znači dečaku - predomislili su se.

Dečakova majka zahvalila im se rečima kako im nisu vratili samo psa, već i sina, pritom misleći kako dečak bez psa nije mogao funkcionisati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track