Najnovije vesti

PROBAJTE ANANAS DIJETU: 3 kilograma nedeljno uz ovu svežu voćku
Foto: Profimedia

Ide leto

PROBAJTE ANANAS DIJETU: 3 kilograma nedeljno uz ovu svežu voćku

Žena

Ananas dijeta pomaže u poništavanju posledica prejedanja i konzumiranja nezdrave ishrane.

Preporučuje se da se praktikuje najviše 4 dana i smatra se samo privremenim lekom, pošto predstavlja jednu neuravnoteženu dijetu.

Pomoću ove dijete se može izgubiti do 3 kg sedmično.

Ananas je delotvoran u borbi protiv zadržavanja vode, nadutosti i celulita. Bogat je vodom (oko 90%), kalijumom, koji eliminiše višak vode, gvožđem, koje služi za stvaranje crvenih krvnih zrnaca koji transportuju kiseonik po čitavom telu.

Ananas, takođe sadrži jedam enzim – bromelin, koji pospešuje varenje i bori se protiv upalnih procesa organizma. Još jedno vrlo bitno svojstvo ovog enzima je da ubrzava metabolizam.

Ananas je hipokalorično voće, 100 grama sadrži 40 kalorija. Treba konzumirati svež i zreo i čuvati ga u frižideru okrenutog, kako bi se šećer rastopio u celoj voćki. Kada je svež, kora je žuto-narandžaste boje i bez mrlja, tvrde je strukture, a list je zelene boje.

Treba ga pojesti ubrzo nakon sečenja, kako bi se održala sva svojstva vitamina C, koji je važan za formiranje kolagena koji poboljšava elastičnost kože.

Evo par saveta prilikom držanja ananas dijete:izbegavati mesne prerađevine i stare sireve, ugljene hidrate, energetska i alkoholna pića. Važno je piti čajeve (2 šolje dnevno) i bar 2 litra vode dnevno.

Preporučuje se sledeće: najviše 2 kašike ulja dnevno, ograničiti upotrebu soli, začina, sirćeta. Fizička aktivnost je uvek dobrodošla.

Ananas dijetu drže osobe koje su dobrog zdravlja. Ne preporučuje se osobama koje pate od dijabetesa i kolitisa, osobama koje su netolerantne na enzime ananasa i onima koji imaju disfunkciju jetre ili bubrega.Ananas dijeta – primer za jedan dan

Doručak: sok od ananasa + 1 voćka + 1 šolja čaja

Užina: prirodan sok od ananasa

Ručak: 4 kriške ananasa + 1 kriška hleba

Užina: sok od ananasa + 1 jabuka

Večera: 2 kriške ananasa + 50 grama kuvanog pirinča + 1 šolja čaja protiv nadimanja.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Primer ananas dijete za 3 dana

Prvi dan: konzumirati samo svež ananas i vodu.

Drugi dan: ananas, voda i dve konzerve tunjevine (jedna za ručak, druga za veceru).

Treći dan je identičan prvom.

Treba imati na umu da ova dijeta ima jedan cilj – detoksikaciju, jer kada se vratimo normalnom režimu ishrane dešava se da se izgubljeni kilogrami vrate, a naročito voda.

Savetuje se da ananas bude deo redovne, uravnotežene ishrane koja ima za cilj mršavljenje, jer stimuliše osećaj sitosti i zadovoljava potrebu za slatkim.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

(Mrsavljenje.com)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...