RODITELJI SU OSTAVILI BEBU U PARKU SA PORUKOM: 4 godine kasnije, majčino srce je prepuklo!
Foto: Hefty

Tužna sudbina

RODITELJI SU OSTAVILI BEBU U PARKU SA PORUKOM: 4 godine kasnije, majčino srce je prepuklo!

Žena -

Prolećnog dana 2012. godine, inspektor u Ningbou, Kina otkrio je nešto neobično.

Novorođenče ostavljeno u parku sa porukom na kojoj je pisalo:"Molimo vas i preklinjemo, spasite ovo jadno stvorenje."

U poruci je dato i objašnjenje da je dečak gluv. Njegova porodica ga je ostavila jer su suviše siromašni kako bi mogli da se staraju o njemu.

Beba je odvedena u sirotište. Dečak je bio poprilično izolovan od ostale dece jer je bio gluv.

Ipak, ova fotografija je stigla hiljadama kilometara daleko, do srca jedne mlade majke. Američki par Moli Sano i njen muž želeli su da usvoje dete već dugo vremena. 2. oktobra 2014. godine, Sanosovi su otišli u Kinu kako bi upoznali dečaka.

Tokom prvog susreta u sirotištu, mali dvogodišnjak počeo je da plače, ali kada ga je Moli podigla, brzo se smirio i nasmejao. Kao da je shvatio da ova žena želi da brine o njemu."Bila je to ljubav na prvi pogled", seća se Moli. Usvajanje je bilo odobreno i Sanosovi su odveli dečaka sa njima kući. Dali su mu ime Benet!

Benet je u sigurnim rukama sa brižnom porodicom Sano, jer je Moli i učiteljka znakovnog jezika, a njen suprug je takođe gluv. U početku mogli su da razumeju Beneta samo kroz plač, ali kroz tri meseca on je već mogao na znakovnom jeziku da objašnjava kompleksne rečenice. Njihova mala ćerka, Mila obožava svog usvojenog brata. Njih dvoje su kao "blizanci", rekla je Moli presrećno.

Ipak, dijagnoza je uništila sreću ove porodice. Benet je bolovao od Ušerovog sindroma, koji kao dodatak gluvoći vezan je i za progresivno slepilo. Dok bude napunio 20 godina, on će biti potpuno slep. Moli je zato želela da njen sin ne nauči samo u teoriji o svojim korenima, želela je da sve to vidi sam pre nego što izgubi vid. Zato je u januaru 2016. godine, Moli sa Benetom otputovala u njegov rodni grad kako bi on upoznao svoju biološku majku. Kada je videla svog sina opet, bila je i tužna i srećna u isto vreme. Iako je morala da da svog sina, on je ipak dobio život kakav je ona želela za njega. Kada su se opet oprostili jedno od drugog, dve majke su se snažno zagrlile!

Benetova priča nije jedina takva. U Kini je zabranjeno da se roditelji odreknu svoje dece i zato su mnoga napuštena. Benet je zaista bio jako srećan.

(Hefty/foto:Facebook/China Daily)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja