NIŠTA SE NE BACA: Iskoristite preostala jaja za neka nova jela
Foto: Shutterstoc

Brzi i ukusni recepti koje obavezno treba probati

NIŠTA SE NE BACA: Iskoristite preostala jaja za neka nova jela

Žena -

Ukoliko ste ih ofarbali u petak, jaja treba da se pojedu do utorka, srede, i to ako ste ih držali u frižideru

Neretko se dešava da za Uskrs skuvamo malo više jaja nego što je potrebno, pa se često pitamo kako da iskoristimo ona koja preostanu.Jednostavno - uz malo strpljenja i maštovitosti od njih napravite neko novo, zanimljivo novo jelo.Da biste narednih dana manje kuvali, probajte neku od ideja koje vam donosimo...Škotska jaja

Kuvana jaja uvaljaju se u brašno i oblože mlevenim mesom koje se pre toga začini solju, biberom i drugim začinima po ukusu. Dobijenu okruglicu treba uvaljati u umućeno jaje, potom u prezle i pržiti na vrućem ulju 4-5 minuta. Nakon toga ih stavljati na papirni ubrus da se ocedi suvišna masnoca. Poslužiti toplo ili hladno, uz sezonsku salatu.Brzi namazKuvana jaja, majonez, so i biber izmiksati mikserom u ukusan namaz koji po želji možete namazati na bruskete ili prepečeni hleb.Paradajz punjen salatomOd kuvanih jaja, graška, šargarepe, krompira, pavlake i majoneza napravite francusku salatu. Izdubite paradajz, izvadite mu sredinu, napunite ga francuskom salatom, ohladite i potom servirajte.Skuvajte krumpiir, ohladite ga, ogulite i isecite na kockice. Jaja isceckajte na sitno, dodajte majonez, krompire i sitno seckan peršunov list. Sve dobro izmešajte i poslužite.Hladna pastaSastojci- 250 g sitne tesetnine- 2 tvrdo kuvana jajeta- 200 g šunke- 3 kisela krastavca- 1/2 male glavice luka- 2 čena belog luka- 1 manja zelena paprika- 1 manja crvena paprika- 1 manji paradajz- 1 kesica majoneza- malo slatkog ili kiselog mleka- začini po željiPriprema1. Testeninu skuvati i pustiti da se ohladi.2. Sve sastojke što sitnije iseckati, jaja zdrobiti viljuškom i sve dodati pasti.3. Dobro promešati i staviti u frižider. Poslužiti hladno.Francuski krompirSastojci- 1 kg krompira- 5 obarenih jaja- 200 g kisele pavlake- 50 g maslaca- so, biberPriprema1. Krompir obarite i isecite na kolutove. Jaja isecite na ploške. Razmutite pavlaku sa malo mleka.2. Vatrostalnu posudu premažite maslacem, pa naizmenično ređajte krompir i jaja i postupak ponovite dok ima materijala.3. Sve zalijte umućenom pavlakom i mlekom (ili još bolje pavlakom za kuvanje). Odozgo stavite listove maslaca i pecite u rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.SALATA S JAJIMA I TUNJEVINOM

Sastojci- 2 konzerve tunjevine- 6 kuvanih jaja- 1/2 šoljice seckanih kiselih krastavaca- 3/4 šoljice majoneza- 2 iseckana mlada luka- 1 kašičica belog luka u prahu ili iseckana 2 čena- soPripremaKuvana jaja isecite na kockice, pomešajte sa svim sastojcima i tako pripremljeno jelo ostavite u frižider da se hladi. Poslužite nakon pola sata.SAVET: U salatu možete da dodate i kuvani kukuruz i feta sir isečen na kockice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track