OBRATITE PAŽNJU: Ovo su greške kojima uništavate trepavice
Foto: Profimedia

Saveti

OBRATITE PAŽNJU: Ovo su greške kojima uništavate trepavice

Žena -

Veliki broj žena prilikom šminkanja, uvijanja i nadogradnje trepavica čini greške zbog kojih one postaju ređe. Kako ne biste došli u situaciju da vam se trepavice prorede, predstavljamo vam 5 pravila kojih biste se trebali pridržavati.

1.Uvijate trepavice nakon što nanesete maskaru - Maskara ukruti trepavice, zbog čega su onda sklonije lomljenju, pogotovo ako uvijačem napravite pogrešan potez. Isto tako, ako ovo radite duže vreme, trepavice mogu početi rasti u čudnim smerovima.

2.Koristite pogrešna sredstva za skidanje šminke - Preparat na bazi ulja najbolji je izbor jer najnježnije uklanja tragove šminke.

3.Lepite veštačke trepavice na pogrešan način - Ako često sami lepite veštačke trepavice, tokom vremena možete primetiti da vam se trepavice tanje, pa čak i više ispadaju. Razlog može biti taj da koristite previše lepka ili nepravilno uklanjate trepavice. Nikad ih nemojte skidati prstima i potezati – radije utrljate malo ulja duž kapaka i pričekajte da lepak popusti, pa ih tek onda nežno uklonite.

4.Ceo dan nosite vodootpornu maskaru - Bez obzira na to koji preparat za uklanjanje maskare koristili, vodotporna maskara uvek se skida teže, a i često treba malo više trljanja da se sasvim uklone tragovi šminke, što uvek iziritira osetljivu kožu tog područja. Vodootporne maskare nosite samo u posebnim prilikama i ako je jako vruće.

5.Ne čistite temeljno - Baš kao i pore na vašoj koži, i folikule se mogu začepiti. To može dovesti do upale i rezultirati gubitkom trepavica, ili time da počnu rasti u drugom smeru. Svaki dan dobro očistite trepavice i ne dirajte ih prljavim prstima.

(ljepotaizdravlje.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track