(VIDEO) MILJENICA DŽET-SETA: Evo od koga je Roksanda Ilinčić nasledila talenat
Foto: Profimedia

Ušuškana u jednostavnost

(VIDEO) MILJENICA DŽET-SETA: Evo od koga je Roksanda Ilinčić nasledila talenat

Žena -

Najpoznatija srpska kreatorka Roksanda Ilinčić (39) održaće modnu reviju u Belom dvoru 24. juna od 20.30 sati u organizaciji Fondacije Nj.K.V. Princeze Katarine i Modne agencije Klik, uz podršku Skupštine grada Beograda.

Roksanda Ilinčić, čije su kreacije nosile poznate ličnosti, rođena Zemunka, studirala je uporedo arhitekturu i primenjene umetnosti, a na master studijama u Londonu predavao joj je poznati profesor Luis Vilson u Sent Martins koledžu.

Uzor joj je majka Ranka, koja je oduvek imala ukusa i specifičan stil jednostavnosti. Iza Roksandine glamurozne poslovne biografije skriven je njen ušuškan privatni život - već šesnaest godina živi u braku sa suprugom Filipom Buenom de Meskuitom s kojim ima ćerkicu Efimiju.

Foto Pofimedia
Foto Pofimedia

Njen talenat bio je ubrzo primećen.Roksi, kako je zovu prijatelji, odavno je osvojila svetsku modnu scenu, a haljine su joj zaštitni znak. Njene modele nosile su najpoznatije svetske dame - Kejt Midlton, Mišel Obama, Kejt Blanšet, Sandra Bulok, Ledi Gaga, Penelope Kruz...

Ono što je zanimljivo jeste da Kejt Midlton obožava da nosi njene kreacije pa je tako jednu haljinu nosila nekoliko puta - na svojoj veridbi, a onda se godinu dana kasnije pojavila u njoj u Los Anđelesu u okviru humanitarne kampanje koju je tamo organizovala vlada Engleske. Midltonova je istu haljinu obukla 2014. godine u Australiji, gde je boravila sa svojim suprugom, i početkom na jednoj humanitarnoj reviji.

Podsetimo, posle revije u Belom dvoru, svečana večera će biti održana u Kraljevskom dvoru, a prihod od celokpunog događaja koristiće se za formiranje prve jedinice za palijativno zbrinjavanje dece obolele od raka.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track