Najnovije vesti

(VIDEO) DANCI IMAJU SVE VIŠE SEKSA: Promovisanje nataliteta urodilo plodom
Foto: Printskrin

Kampanja upalila

(VIDEO) DANCI IMAJU SVE VIŠE SEKSA: Promovisanje nataliteta urodilo plodom

Žena

Natalitet u Danskoj raste zahvaljujući seriji kampanja koje pozivaju Dance da češće vode ljubav.

Kompanija Spies Travel “otvorila je sezonu” reklamom sa sloganom “Uradi to za mamu” u septembru prošle godine, apelujući da mladi ljudi što pre stvaraju potomstvo, kako bi svojim roditeljima priuštili unučiće.

"Danski sistem je pod velikim pritiskom. Ne rađa se dovoljno beba i to nas sve brine. Ipak, oni koji najviše brinu su majke, koje možda nikada neće dočekati unuče", kažu u reklami koja prikazuje stariju ženu kako mašta o budućim unucima.

Nedugo potom, Grad Kopenhagen je i sam pokrenuo svoju kampanju, pozivajući ljude da razmisle o plodnosti. Čak je i na nacionalnoj televiziji emitovan program pod nazivom “Knald for Danmark”, što znači “Je*ite se za Dansku”.

Devet meseci kasnije, izveštaji sugerišu da su kampanje urodile plodom i da u Danskoj vlada pravi bejbi bum, budući da je rođeno 1.200 beba više nego prošlog leta.

Danska je već decenijama jedna od zemalja Evrope sa najnižim prirodnim priraštajem. Pored toga, prosečne godine u kojima parovi u Danskoj dobijaju decu su 29,1, što je pet godina više nego što je bio slučaj 1970.

(Independent)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...