(RECEPT) Seljački uštipci: I slatki i slani, uživanje u svakom zalogaju!
Foto: Profimedia

MIRIS BAKINE KUHINJE

(RECEPT) Seljački uštipci: I slatki i slani, uživanje u svakom zalogaju!

Žena -

Spremite ih za doručak ili večeru i oduševićete celu porodicu

Ima li šta lepše, nego kad na stolu zamirišu starinski uštipci po bakinom receptu?Nema onog ko ih ne voli, pa ako želite da okupite porodicu za stolom, pripremite ih što pre za doručak ili večeru!Sastojci: 2 jaja, pola praška za pecivo, 250 ml kisele vode, 250 ml mleka, kašičica soli, brašna po potrebi.Priprema: Pomešajte jaja, prašak za pecivo, so, vodu i mleko, pa dodajte toliko brašna da dobijete glatku, jednoličnu masu, malo gušću od testa za palačinke.Kašikom hvatajte testo tako da se formira uštipak, i spuštajte u vrelo ulje ili mast. Pržite ih sa obe strane, dok lepo ne porumene.Poslužite ih kao slani doručak sa sirom, kajmakom, pavlakom ili suvim mesom, a ako želite možete od njih da napravite i poslasticu, ako ih prelijete šerbetom, medom ili poslužite uz džem.Čitajte još na portalu Stil:Kosovski zeljanik: Starinski recept za najlepšu proju sa spanaćem!Brzi, ukusni, sočni: Kolači sa šljivama na starinski način! (RECEPT)Hipokratova čorba: Stari lek protiv najtežih bolesti! (RECEPT)Nje se plaše i vernici i nevernici: Ako ti se šta tog dana desi, ne možeš se izbaviti!

Tvrdi da je rak izlečila pomoću meda: Domaći lek spasao joj život! (RECEPT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track