Najnovije vesti

DOMAĆA MEDICINA REŠAVA PROBLEM ZA TREN: 5 alternativnih lekova koje ginekolozi ne preporučuju
Foto: Profimedia

Na svoju ruku

DOMAĆA MEDICINA REŠAVA PROBLEM ZA TREN: 5 alternativnih lekova koje ginekolozi ne preporučuju

Žena

U današnje vreme, žene često izbegavaju da koriste kupovne lekove, već upotrebljavaju domaće koji rešavaju probleme za tren...

Međutim, postavlja se pitanje da li su i ti domaći lekovi dobri, pogotovo kada su u pitanju ginekološki problemi.

Pored toga, izbegava se odlazak kod ginekologa, već se svaki problem rešava na svoju ruku, što naravno nije dobro jer možete biti alergični na neki lek ili način upotrebe.

Kod nas su najpopularniji lekovi za lečenje ginekoloških infekcija i upala:

- Natapanje tampona kantarionovim uljem - Natapanje tampona sa eteričnim uljem čajevca - Natapanje tampona sa jogurtom koji se nakon toga stavlja u zamrzivač i stavlja u vaginu - Ispiranje vagine sa rastvorom od vode i sode bikarbone ili rastvorom od jabukovog sirćeta i vode

Mnoge žene priznaju da koriste ove domaće lekove i da im stvarno pomažu, ali mnogi ginekolozi se ne slažu sa njihovom upotrebom jer ti "lekovi" nisu klinički provereni, niti odobreni od strane ginekologa. Na sve to, oni mogu izazvati alergijske reakcije ako se često koriste ili ako se stavi prevelika doza.

Ipak, ako želite da probate ove prirodne, domaće metode, najbolje je da se posavetujete sa svojim ginekolog koji će vam dati najbolji mogući savet.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

(ŽenskiMagazin)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...