ŽELITE DETE? Evo kako ćete najlakše ostati u drugom stanju i koje zablude morate ignorisati
Foto: Profimedia

Saveti

ŽELITE DETE? Evo kako ćete najlakše ostati u drugom stanju i koje zablude morate ignorisati

Žena -

Da bi se sperma bolje “primila”, žena nakon odnosa treba podići noge u vazduh i tako ih držati neko vreme, kažu naučnici, međutim sa njim se ne slaže jedan profesor.

“Apsolutno nema dokaza da to pospješuje začeće”, objasnio je Elan Pejsi, profesor andrologije na britanskom Univerzitetu "Sheffield", koji inače savjetuje parove kako najbolje začeti.

“Mislim da je bilo kakav seks dobar za začeće. Nema poze uz koju ćete lakše dobiti bebu”, dodao je. Spermatozoidi su vrlo brzi, u bilo kojoj vi pozi bili, objasnio je. Nekoliko studija otkrilo je kako je spermi potrebno oko 10 minuta da dođe do jajovoda, kroz koji jajna stanica prolazi do maternice.

“Dok vi dođete k sebi, dok se uspostavi normalno disanje, malo se pomazite i odmorite i oni su već tamo”, kaže profesor. Ako baš želite, možete normalno ležati oko pet minuta, ali ni to nije nužno.

“Jako puno ljudi to radi. Često mi dolaze u kliniku i pitaju me koje su poze najbolje za začeće. Kažu mi da su dizali noge uza zid i stavljali jastuk pod leđa”, otkrio je dr. Stjuart Leveri, ginekolog u bolnici "Hammersmith". Ono što je dokazano jest to da je začeće češće kada žena doživi orgazam, dodao je.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Najveći mitovi o začeću:

- držanje nogu u vazduhu barem 10 minuta nakon snošaja češće rezultira začećem

- deca se najčešće začnu u misionarskom položaju

- nemoguće je zatrudneti tokom menstruacije

-postoji hrana koju treba izbegavati ako želite zatrudneti – riba i banane

- ovulacija je 14. dana ciklusa. Tog dana je obično kod žena čiji ciklus traje 28 dana, ali ni tada ovulacija ne mora biti baš 14. dana.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(ljepotaizdravlje.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja