MORATE DA BRIJETE NOGE SVAKI DAN: Evo u čemu grešite
Foto: Profimedia

Ne poštuju pravila

MORATE DA BRIJETE NOGE SVAKI DAN: Evo u čemu grešite

Žena -

Događa vam se da obrijete noge i posle pola sata shvatite da su opet bockave? To je zbog toga što ih pogrešno brijete!

Stručnjaci su otkrili da većina žena ne brije noge pravilno, jer ne poštuju pravila. Pored toga, dosta stvari rade pogrešno, što dovodi to toga da dlake opet izrastu munjevitom brzinom! Pitate se koja je najveća greška? Kada ne radite piling na odgovarajući način!

Većina žena zna važnost pilinga i kada uđu pod tuš, urade piling, pa se obriju odmah posle toga. Taj metod zapravo može dovesti do iritacije i osipa, a veća je mogućnost i da ćete se iseći. Zapravo bi trebalo da radite piling dan pre brijanja, kako bi se male dlake koje su zarobljene ispod mrtve kože oslobodile i da bi se izbegla mogućnost stvaranja uraslih dlaka.

Ukoliko se brijete u kadi, trebalo bi da promenite i tu naviku! Iako je dobro da “natopite” kožu na dva do tri minuta pre brijanja, posle 15 do 20 minuta u kadi, vaša koža se nabora i time se otežava savršeno brijanje. Pri tom, toplina vode može da izazove iritaciju, što kasnije dovodi do osipa.

Vreme dana koje odaberete za brijanje je takođe važno! Ukoliko volite jutarnje brijanje, možda ćete morati da pređete na veče, kako biste dobile što bolje rezultate. Ujutru je vaša koža odmorna i blago natečena, pa dlake na vašim nogama ne štrče kao uveče.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track