(FOTO) Ugledala je oljuštena stopala kod svoje bebe i to je bio znak upozorenja! Evo šta to znači
Foto: Printscreen/Instagram

Babica savetuje

(FOTO) Ugledala je oljuštena stopala kod svoje bebe i to je bio znak upozorenja! Evo šta to znači

Žena -

Najpoznatija babica na društvenim mrežama Kim Sun, koja je sa nama podelila neke od najčarobnijih trenutika rađanja života, postavila je na svoj Instagram profil fotografiju bebećih stopala koja se ljušte.

Bebina koža je meka i baršunasta, prirodno ružičaste boje. Kod nedonoščeta je tanka i crvenkasta, dok je kod prenesenog deteta suva, ispucala i ljušti se na dlanovima i tabanima.

Sirasti maz koji prekriva kožu ploda u poslednjim mesecima trudnoće normalno nestaje pred porođaj u terminu,ali se može naći na koži nedonesenog deteta u vidu belih naslaga, naročito prisutnih u pregibima. On se nakon rođenja prirodno sasušuje i u prvim danima otpada.

Plodova voda u kojoj je beba, kada se termin prenese, može dodatno da isuši bebinu kožu i zbog toga dolazi do ljuspanja, najčešće na stopalima i šačicama kod beba.

Oko ovo pojave ne treba da se preterano zabrinjavate, svaka babica će preporučiti kupanje, ne svakog dana, u vodi koja nije previše topla i negu posebnim hiratantnim kremama namenjenim suvoj koži.

Ova pojava najčešće prolazi za nekoliko nedelja.

Foto Thinstock
Foto Thinstock

Žena/EPK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track