SJAJAN NAPITAK ZA GUBLJENJE KILOGRAMA: Čaj od lanenih semenki će vas iznenaditi
Foto: Profimedia

Vidljivi rezultati

SJAJAN NAPITAK ZA GUBLJENJE KILOGRAMA: Čaj od lanenih semenki će vas iznenaditi

Žena -

Obiluje važnim mineralima poput gvožđa, kalcijuma, natrijuma i fosfora, kao i nezasićenih organskih kiselina, linolne kiseline i velikog broja proteina i enzima, laneno seme je jedan sastojak uvek trebalo da imate na jelovniku.

Laneno seme je idealno za uklanjanje masti i toksina iz tela, poboljšava metabolizam, smanjuje nivo šećera u krvi i reguliše apetit.

Čaj od lanenih semenki za mršavljenje

Ako želite da dobijete savršeni oblik tela, čaj od lanenih semenki je vaš najpouzdaniji saveznik. To će podstaći proces razgradnje masnoća, a vaše telo će obogatiti važnim mineralima što je jako važno kod zdravog mršavljenja.

Sastojci:1-2 kašičice usitnjenog lanenog semena250ml vode

Način pripreme:

Dodajte laneno seme u šoljicu hladne vode. Neka stoji nekoliko sati uz povremeno mešanje. Nakon toga kuvajte smesu za 5 minuta, a zatim procedite.

Ako želite da poboljšate ukus, dodajte neke biljke. Na primer, dodajte pola kašičice metvice, dunje ili kamilice.

Za optimalne rezultate gubitka kilograma, piti 2-3 šoljice ovog čaja dnevno, jednu na prazan želudac prva stvar ujutro, a pola sata pre svakog obroka.

Redovno konzumiranje čaja od lanenih semenki će vašu kožu učiniti glatkom i zdravom. Najbolje od svega, vaša koža neće visiti kada počnete da gubite kilograme.

Foto PRofimedia
Foto PRofimedia

Druge primene lanenog semena za lečenje:

Konzumirajte mešavinu 1 kašičice mlevenog lanenog semena i vodu ili voćni sok da se eliminiše kamenje iz bubrega i bešike.

Za lečenje raznih upala, čireva, zaraženih i bolnih grudi, čireve i upale pluća napraviti voćni premaz mešanjem kašika lanenog, nekoliko kapi lanenog ulja i tople vode i nanesite na zahvaćena područja. Pokrijte s pamučnom krpom i menjati 2-3 puta dnevno.

Uzmite jednu kašičicu lanenog ulja dnevno ako imate problema sa hemoroidima, teškim iskašljavanjem i ubodima insekata.

Takođe je koristan za lečenje tuberkoloze.

Da biste ubrzali proces ozdravljenja od opeklina i rana, premazati malo lanenog ulja na bolno područje.

Foto Thinkstock
Foto Thinkstock

(Ženstvena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track