PITANJE KOJE SE NIKO NE USUĐUJE DA POSTAVI: Zašto imate dlačice na bradavicama i kako ih ukloniti?
Foto: Profimedia

postoji rešenje

PITANJE KOJE SE NIKO NE USUĐUJE DA POSTAVI: Zašto imate dlačice na bradavicama i kako ih ukloniti?

Žena -

Dlačice na bradavicama ima skoro svaka žena, nekima su izražene, dok su drugima jedva vidljive. Svakako ne brinite, normalno je što su tu!

"Ljudsko telo svuda po sebi ima folikule dlake i uljne žlezde, a ni bradavice nisu pošteđene toga. Na svakom delu tela postoji potencijal za rast dlaka", objašnjava dermatolog iz Njujorka, Lens Braun.

Prosečno ljudsko telo ima oko 50 miliona folikula, od čega je svega petina na glavi. To znači da ima mnogo šansi da će se ostale dlake pojaviti na bilo kom drugom delu tela.

Što se tiče bradavica, najčešće se nalaze na samom njihovom obodu. Verovatno se dešavaju zbog hormonskih promena, poput onih koje se dešavaju u vreme menopauze ili trudnoće. Pored toga, uzrok mogu da budu i pojedini lekovi, poput testosterona, anaboličkih steroida i sličnih stvari. Ukoliko ih ima mnogo, moguće je da patite od hirzuitizma, stanja u kome se žene suočavaju sa ekscesivnim rastom dlaka. Uzrok može biti genetika, ali i sindrom policističnih jajnika.

Kako ih uloniti?

Ukoliko vam smetaju, najlakšeje da ih se rešite uz pomoć pincete. Ako je ovo i vaš metod, gledajte da to radite posle tuširanja, kada su dlake meke i lakše ih je iščupati. Pored toga, ukoliko se radi o većoj površini, možete da se poslužite i voskom ili brijačem. Tu je uvek i lasersko uklanjanje dlaka.

(womenshealthmag.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track