GRUDNJAK PERITE NA SVAKIH 7 DANA: Uz ove trikove vaš donji veš će duže trajati!
Foto: Profimedia

PAMETNI SAVETI

GRUDNJAK PERITE NA SVAKIH 7 DANA: Uz ove trikove vaš donji veš će duže trajati!

Žena -

Kako bi sačuvali svoje stvari od oštećenja izbegavajte centrifugu prilikom pranja. Evo šta je još dobro znati.

Grudnjake ne morate prati nakon svakog nošenja. Većina proizvođača savetuje pranje svakih sedam dana. Prečestim pranjem osetljivi materijali grudnjaka se uništavaju pa brže propadaju. Možete ih prati na nežnim programima u mašini na 30 stepeni. Idealno je da ih perete u vrećici za donje rublje.

foto Profimedia
foto Profimedia

Osetljivo donje rublje od svile i drugih finih materijala pere se ručno. Ako vam to stvara problem, poslužite se kesom za pranje donjeg rublja. Stavite gaćice u vrećicu i upalite nežni program na temperaturi ne većoj od 30 stepeni. Sušite ih položene na ravnoj površini.

Izbegavajte centrifugu jer oštećuje i grudnjake i gaćice.

foto Profimedia
foto Profimedia

Izbegavajte sušenje donjeg rublja u mašini za sušenje. Osim što se vaše donje rublje oštećuje i na taj način zbog visokih temperatura u mašini za sušenje, za vaše zdravlje je bolje da ga sušite na vazduhu. Tako će se moći dobro prozračiti, što je dobro za osetljivo vaginalno područje.

Složite grudnjake jedan u drugi - kao da su svi umetnuti jedan u drugi. Na taj način će duže zadržati svoj oblik, a i sačuvati mesto u fioci.

Izbegavajte omekšivač kod pranja muških bokserica od mikrofibre. Supstance za omekšavanje i parfemi razaraju takvu vrstu niti.

Sunce može isprati boje. Ako imate belo rublje još je bolje ako ga sušite na direktnom suncu, ali ono u boji bolje sušite u hladu.

foto Profimedia
foto Profimedia

(24 sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track