ODMAH PREKINITE S NJIMA! 10 svakodnevnih navika zbog kojih BRŽE starimo!
Foto: Profimedia

pokušajte

ODMAH PREKINITE S NJIMA! 10 svakodnevnih navika zbog kojih BRŽE starimo!

Žena -

Osim genetike, postoji još niz uzroka zbog kojih možete izgledati stariji nego što to jeste. Ako imate neku od ovih navika, pokušajte da je promenite.

"Low-fat" dijetaKako bi se sprečio nastanak bora, obavezno je konzumiranje omega-3 masne kiseline koje pomažu u održavanju elastičnosti kože.Pijuckanje na slamkuKod ispijanja pića na slamku morate skupiti usne. To može uzrokovati fine bore i linije koje se oblikuju na području oko usna. Isto, naravno, važi i za pušenje. Pokušajte da češće pijete iz čaše, a ako ste pušač, pokušajte da ostavite pušenje, svakako je zdravije bez cigareta.

foto Profimedija
foto Profimedija

Spavanje na bokuSpavanjem na boku kožu lica "gnječite" u jastuku i time potencijalno povećate broj i dubinu bora na obrazima i bradi. Stručnjaci kažu da je najispravniji položaj za spavanje onaj na leđima.

Loše držanjeGlavobolja i bolovi u vratu samo su neki u nizu od problema koji nastaju kao posledica lošeg držanja.Koristite zaštitu od sunca samo na odmoruSigurni samo da već znate kako su UV zraci jedan od glavnih uzroka preranog starenja kože. Vrlo je važno da nanosite zaštitu od sunca čak i kad je oblačno.Preterano grejanjePreviše zagrejani prostori čine vašu kožu suvom.Potpuno izbegavanje šećeraSvi znamo da je šećer štetan, ali povremeno uživanje u njemu nas čini nas srećnijima.Previše gledate TVDugo sednje ispred TV-a na kauču ili na stolici nikako nije dobro za vas. Stručnjaci preporučuju da svakih pola sata napravite krug po prostorijama.
foto Profimedia
foto Profimedia

Nedostatak snaOdrasloj osobi je potrebno minimun 7 sati sna. Zbog manjka sna izgledate umorno, a stručnjaci kažu i da manjak sna skraćuje život.Stres zbog nedostatka organizacijeNekoliko istraživanja pokazalo je da stres uzrokuje ozbiljnu štetu vašem telu, a to ubrzava proces starenja. Pokušajte da se bolje organizujete, sigurni smo da ćete se ubrzo osećati i izgledati mlađe.

(ljepota i zdravlje.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track