Supa od belog luka, đumbira, crnog bibera, crvenog luka i još nekoliko čudesnih sastojaka jača celi organizam, podiže imunitet, hrani svaki deo našeg tela i čini ga otpornim na viruse i bakterije u vazduhu.
Potrebni sastojci:
- 3 litre vode- 2-3 češnja belog luka- 1-2 kašikice đumbira (svežeg, sitno naseckanog ili naribanog)- 1 kašikice crnog bibera- 2 šargarepe (neoguljene i prerezane na pola)- 1 čaša lišća celera- 1/4 crvenog luka- 1 velika grančica ruzmarina- 1 kašikica timjana- 1 kašikica žalfije- sok od pola limunaNačin pripreme: Sve sastojke (osim limunovog soka) stavite u veliki lonac sa čvrstim poklopcem. Pustite da kuva dok ne provri i tada smanjite na laganu vatru. Neka se krčka poklopljeno oko sat vremena.Procedite tečnost u drugi lonac. Zgnječite povrće i pritisnite ga kroz cedilo. Sada imate obrok koji služi kao prevencija, ublažava i leči prehladu i grip. Pripazite da prilikom kuvanja supe posuda bude dobro poklopljena, kako lekoviti sastojci ne bi isparili. Nakon što skuvate i poslužite supu, kada se ohladi, dodajte u tanjir sok od pola limuna.
(zadovoljna.hr)