(FOTO) LEPOTA U ŠESTOJ DECENIJI: Da biste u starosti izgledale kao ona, morate ovo da učinite
Foto: Instagram Printscreen

U zdravom telu, zdrav duh

(FOTO) LEPOTA U ŠESTOJ DECENIJI: Da biste u starosti izgledale kao ona, morate ovo da učinite

Žena -

Melinda Brejdi, dama koja je zagazila u šestu deceniju života, i sa 54 godine je i dalje aktivni model i stilista.

Ona se ranije bavila manekenstvom i uporedila je kako je bilo pre 30 godina u tom poslu, a kako je danas u digitalnoj eri.

"Prelaskom sa analognog na digitalno „ono nešto” se izgubilo. Naravno, dobili smo dobre stvari poput Interneta i još gomilu toga, ali smo dobili i mogućnost i da digitalno i kozmetički usavršavamo sebe. Sve se prepravlja i ne znamo šta je pravo, a šta nije", rekla je Melinda.

Ona živi u Melburnu i svoje godine je prihvatila dostojanstveno. Po njoj, najbitnije je da neko ima samopouzdanje, a konstantno „bombardovanje” slikama 'perfektnih' devojaka nema pozitivne efekte na one koji su nezadovoljni svojim telom.

"Dobra strana starenja je ta što imamo veće vlasništvo nad samima sobom. Svesna sam da je samopouzdanje moj najveći kvalitet. Mnogo je lakše kada prihvatite svoje godine", poručila je ona.

Nedavno je postala glavna tema australijskih medija povodom reklamne kampanje u kojoj je učestvovala za jednu maloprodajnu tekstilnu kompaniju. Kampanja je bila u vezi sa prihvatanjem različitosti, ali i starenja. Poručuje da se ponaša onako kako bi volela da se i drugi ponašaju.

Od tada je stekla popularnost na Intagramu gde ima oko 15 hiljada pratilaca. Otkrila je i jedan savet kojeg se pridržava.

"Sa 16 godina, kada sam pronašla jednu sedu dlaku, mama mi je rekla da se udaljim od ogledala. Nisam se tog saveta pridržavala sve do pedesetih, ali je sada to najvažnija misao u mojoj glavi. Ne tražim bore na licu i ostale stvari koje nisu perfektne. Ne želim da menjam svoj izgled i jedva čekam da vidim kako ću izgledati kada budem starija", samouvereno je poručila Melinda.

(24sata)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja