SPREČITE INFEKCIJE I ZAČINITE STVARI U KREVETU: Evo šta sve treba da jedete za zdravu vaginu
Foto: Profimedia

Saveti

SPREČITE INFEKCIJE I ZAČINITE STVARI U KREVETU: Evo šta sve treba da jedete za zdravu vaginu

Žena -

Ispravan izbor namirnica i pića može vam mnogo pomoći da sprečite infekcije, održite zdravu floru vagine, ali i da začinite stvari u krevetu.

URINARNE INFEKCIJE

Kada se borite sa infekcijom urinarnog trakta, sigurno vam na pamet prvo padaju čaj i sok od brusnice i to je sasvim u redu. Brusnica zaista pomaže u tim slučajevima, ali ako kupujete sokove, oni su prepuni šećera, pa onda dok lečite jedan, štetite drugim organima. Zato možete da se prebacite na zeleni čaj, koji radi istu stvar, samo bez šećera.

GRČEVI

Ako u vreme menstruacije patite od nesnosnih grčeva, obavezno u ishranu uvrstite više ribe. Omega 3 masne kiseline u ribi poput lososa i tune mnogo pomažu pri upalnim procesima i oslobodiće vas grčeva.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

BEZ GLJIVIČNIH INFEKCIJA

Zdrava vagina ima mnogo laktobacila, tipa dobre bakterije koja pomaže da održite dobar nivo pH vrednosti. Ali u njoj ima i gljivica poput kandide. U normalnim okolnostima se laktobacili lako izbore sa njima, ali kada ih ima malo, gljivice odnose pobedu. Zato se bacite na hranu bogatu probioticima poput običnog grčkog jogurta, kiselog kupusa i sličnih stvari.

ZA ZABAVU U KREVETU

Jedno istraživanje pokazalo je da žene koje često jedu jabuke nemaju problem sa suvoćom vagine i imaju veću seksualnu želju.Moguće je da je to zbog florizina koji se nalazi u ovom voću. To je jedinjenje koji oponaša ženski seksualni hormon estradiol. Uz to, jabuke sadrže dosta polifenola, koji pomaže većem dotoku krvi u vaginalno tkivo, što pomaže pri dostizanju orgazma.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track