SAVETI ZLATA VREDNI: Evo kako odabrati pravi puder za kožu koji vam neće štetiti!
Foto: Shutterstock

Saveti

SAVETI ZLATA VREDNI: Evo kako odabrati pravi puder za kožu koji vam neće štetiti!

Žena -

Kao i kod svih kozmetičkih proizvoda, u moru podloga i pudera ponekad se čini da je nemoguća misija pronaći savršen baš za sebe.

Ovih nekoliko saveta pomoći će vam kako odabrati idealan puder za svoju kožu i kako ga nanositi, bilo da se radi o onoj sklonoj aknama, masnoj, svhoj, normalnoj ili pak zreloj.

KOŽA SKLONA AKNAMA

Ako vas muče akne, pronađite puder koji je prozračan, ali dobro pokriva nedostatke. Kod kože sklone aknama bitno je nanositi puder u samo jednom sloju, jer se u protivnom može dobiti suprotni efekt. Više slojeva pudera na licu može dovesti do efekta reljefaste maske koja će učiniti vaš problem još uočljivijim.

ZRELA KOŽA

Zrela koža može izgledati 10 godina mlađe ako koristite pravi puder. Kako bi izgledala sveže, izbegavajte teške pudere koji se mogu skupljati u borama i time ih učiniti još primetnijima. Mnoge žene iznad 40. žele da njihov puder bude i njega protiv bora, pa u tom slučaju birajte lagane, hranjive pudere ili BB kreme koje će nahraniti vašu kožu, učiniti je mekšom i blistavijom.

SUVA KOŽA

Kako bi vaša koža izdržala dan bez ljuskanja, potrebna joj je hranjiva, lagana podloga.

MASNA KOŽA

Izbegnite sjajne delove na koži tako što ćete odabrati puder srednje do visoke moći pokrivanja. Nanosite ga sunđerom, a ne prstima, jer tako prenosite masnoću s ruku na lice.

NORMALNA KOŽA

Ako ste jedna od onih srećnica s normalnom kožom, o vašim preferencama zavisi kojeg će stupnja prekrivanja biti vaš puder. Isprobajte podloge mat ili svetlucave teksture kako bi odlučili koja vam najbolje odgovara. U ponudi kozmetičkih proizvoda birajte pudere za normalnu do mešovitu kožu, kremastih, laganih i nemasnih tekstura po mogućnosti primerenih i za osetljivu kožu kako bi održali zdravlje vaše kože.

(zadovoljna.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track