ZAUSTAVITE STARENJE OVIM METODAMA: Držite se ovih pravila i imaćete lice bez bora
Foto: Shutterstock

Saveti

ZAUSTAVITE STARENJE OVIM METODAMA: Držite se ovih pravila i imaćete lice bez bora

Žena -

Starenje nije moguće potpuno zaustaviti, ali je moguće makar malo ga usporiti zdravom ishranom, korišćenjem kreme za sunčanje, unosom dovoljne količine vode…

Postoje i neke neobične stvari za sprečavanje nastanka bora za koje možda niste znali.

1. Spavanje na leđima

Kada su u pitanju nepravilnosti na licu, najbolji način kako se izboriti s njima je spavanje na leđima, dok najgori način svakako podrazumeva spavanje s licem na jastuku, ali i na boku, gde neželjene bore nastaju na strani na kojoj ste spavali. Drugim rečima, gravitacija počinje raditi svoje dok spavamo.

2. Čokolada

Pre nego se razveselite, moramo vam otkriti da se ovde radi o tamnoj čokoladi. Naime, antioksidansi koji se prirodno nalaze u kakau, imaju iznenađujućih prednosti za vašu kožu, jer mogu pomoći proizvodnju kolagena u koži, koji u principu i sprečava bore.

Foto: Shutter
Foto: Shutter

3. Ređe pranje lica

Ovo zvuči prilično kontradiktorno od saveta koje smo navikle čuti, ali previše čišćenja kože uklanja njenu prirodnu vlažnost i ulja, koji pomažu u zaštiti protiv bora.

4. Nošenje naočara za sunce i šešira

Jednostavno je: škiljenje može izazvati prekomernu kontrakciju mišića lica, što uzrokuje bore. Sunčane naočare s pravom zaštitom pomažu u blokiranju UV zraka, štiteći ne samo vaš vid, nego i kožu. S druge strane, isto vredi i za šešir, koji takođe štiti vaše lice od štetnih utjicaja sunca.

Foto: Shutter
Foto: Shutter

5. Riba

Masne ribe poput tune i lososa sadrže omega-3 masne kiseline, koje su ključne za zdravlje naše kože. Ove masne kiseline odgovorne su za zdravlje stanične membrane, a membrana je upravo ono što uieče na sposobnost zadržavanja vode. Snažna prepreka tako vodi do mekše i sjajnije, lepše kože bez bora.

6. Smanjenje unosa šećera

Šećer je jedan od najčešćih uzroka mnogih kožnih problema, o kojem vodimo računa manje nego što bi to trebalo. Višak šećera u našem krvotoku veže se za kolagen, koji onda ne deluje kako bi trebalo, što dovodi do prevremenog starenja kože lica i bora.

(index)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track