MOGU BITI LEGLO BAKTERIJA: 6 mitova o frizuri TAMO dole u koje odmah prestanite da verujete!
Foto: Profimedia

da li se slažete?

MOGU BITI LEGLO BAKTERIJA: 6 mitova o frizuri TAMO dole u koje odmah prestanite da verujete!

Žena -

Kada su stidne dlake u pitanju, postoji mnogo teorija u koje ljudi veruju iako zapravo nisu tačne. Ovo su najčešći mitovi - od podudarnosti boje dlačica s bojom kose do užitka u seksu.

1. Stidne dlake štite od polnih bolesti

Zapravo je suprotno - stidne dlake mogu biti leglo bakterija, pa nije tačno da dlačice štite od polno prenosivih bolesti do kojih dolazi dodirivanjem kože na kožu.

2. Stidne dlake čine seks manje ugodnim

To varira od žene do žene. Mnogi veruju kako stidne dlake smanjuju trenje među nogama. Nekim ženama treba jača, a nekima slabija stimulacija da bi došle do orgazma, ali to nema nikakve veze ima li ona dlake ili ih je obrijala.

3. Boja pubičnih dlaka jednaka je boji kose

To je još jedan mit u koji mnogi veruju. Pubične dlake često su podednake boje kao i ženine obrve, ali kao kosa vrlo retko.

4. "Grmlje" nije privlačno

Zapravo, to zavisi od želja vašeg partnera. Neko voli "šumicu", a neko "pustinju". Zapravo, prema jednom istraživanju mnoštvo stidnih dlačica može biti okidač strasti jer su pune feromona - spojeva koji izazivaju seksualno uzbuđenje i privlačni su suprotnom polu.

5. Ako imate osetljivu kožu, nemojte uklanjati stidne dlačice

Zapravo, samo treba prilagoditi način uklanjanja dlačica tipu kože. Na primer, ako je osetljiva treba izbegavati depilaciju voskom, već birati uklanjanje kremom.

foto Profimedia
foto Profimedia

(prevention)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track