PRLJAVŠTINA OSTAJE: 5 velikih grešaka koje svi radimo kad usisavamo
Foto: Profimedia

obratite pažnju

PRLJAVŠTINA OSTAJE: 5 velikih grešaka koje svi radimo kad usisavamo

Žena -

Usisavanje nije velika nauka, ali svi mi dok usisavamo radimo neke propuste zbog kojih nam dom nije maksimalno dobro usisan. Saznajte kojih to 5 velikih problema radimo te ih izbegnite kako bi vaši podovi i nameštaj bili besprekorno usisani.

1. Čekamo da se kesa usisivača potpuno napuniNeki usisivači imaju indikator koji pokazuje koliko je vrećica puna, ali najbolje je da sami proverite stanje i zamenite vrećicu kada je 3 četvrt puna. Na taj način usisivač će uvek jako vuči. Koristite li usisivač bez kese, ne zaboravite očistiti delove na kojima se skuplja prljavština.2. Usisavamo sa prljavim filteromUsisavanjem nećete efikasno ukloniti alergene ako je filter pun prljavštine. Filter nije potrebno menjati često koliko i vrećicu, ali ako izgleda istrošeno ili je jako prljav ili pokidan, vreme je da ga zamenite. 3. Ne koristimo priključke za usisivačS gotovo svakim usisivačem dolaze i pomoćni priključci koji olakšavaju usisavanje nameštaja, lampi, svetiljki, letvica, teže dostupnih mesta. Nemojte da vam ti vredni pomagači samo stoje neiskorišćeni i skupljaju prašinu već ih maksimalno iskoristite.

4. Vraćamo žicu električnog kabla u usisivač bez da je usmeravamoMnogi od nas nakon usisavanja samo stisnu dugme na usisavaču i puste da se električni kabl sam vrati na svoje mesto. Međutim, to je pogrešno jer žica može zastati, zapetljati se i tako zapeti bez da je možete vratiti skroz u usisivač niti izvući van. Uvek držite žicu u ruci i tako je usmeravajte da se pravilno vrati na svoje mesto.5. Ne čistimo četke usisivača od nakupljenih dlakaČetka na rolnama koja se ne okreće, ni ne čisti. Šta je još više zeznuto, nakupljene dlake, vlakna i slični otpaci koji su skupe na četkama mogu uništiti motor usisivača. Zato svaki put nakon usisavanja uklonite smeće koje je zapelo na četkama.

foto Profimedia
foto Profimedia

(zadovoljna)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track