OVA MAMA JE PREŽIVELA PAKAO: Porodila se 2 puta za 6 nedelja
Foto: Profimedia

Namučila se

OVA MAMA JE PREŽIVELA PAKAO: Porodila se 2 puta za 6 nedelja

Žena -

Kim Von (37) iz Bedforda nosila je dvojajčane blizance, ali je porođaj počeo posle 24 nedelje. Porodila se nakon dva sata provedena u porodilištu, ali je beba, nažalost, ubrzo posle toga umrla zbog problema sa disanjem.

Lekari su očekivali da će tada izaći i druga beba, ali je maleni dečak ostao u maminom stomaku još šest nedelja.Drugi dečak je rođen osam nedelja pre termina, imao je problema sa zdravljem, ali ih je uspešno prebrodio!Iako su Kim i njen partner Sajmon Gilbert tužni zbog gubitka jedne bebe, kažu da su zahvalni na svom "čudu" kojem su dali ime Dilan.

Foto: Shutter
Foto: Shutter

Ova mama objašnjava da nije imala problem tokom prvih šest meseci trudnoće, ali se nakon toga javio bol u leđima, pa je otišla u bolnicu. Tada su je lekari pregledali i poslali kući, ali se narednog dana probudila i shvatila da joj je pukao vodenjak, te se odmah vratila u bolnicu. Doktori su joj saopštili da će se njeni dvojajčani blizanci roditi prerano.

"Sve se desilo tako brzo, a istovremeno sam imala utisak da vreme veoma sporo prolazi", kaže Kim. Ona se priseća da je nakon rođenja prvog dečaka bol odmah prestao, iako su lekari očekivali da će se tada roditi i druga beba. Ipak, odlučili su da ne izazivaju porođaj.

Foto: Shutter
Foto: Shutter

"Rekli su da će druga beba izaći u narednih sat ili dva, ali to se jednostavno nije desilo. Lekari su neprestano pratili moje stanje, bila sam u bolnici pet nedelja i otkucaji mog srca su se stabilizovali", priča Vonova.

Nedelju dana nakon otpusta iz bolnice, ponovo joj je pukao vodenjak i tada je rodila drugu bebu koju su odmah smestili u inkubator. Dve nedelje kasnije, dozvolili su im da prvi put drže bebu, a mama kaže da je to bilo neverovatno iskustvo.

Ipak, dečak je u bolnici proveo još dva meseca, a porodica kaže da je, kada su ga doneli kući, imao samo 2,3 kilograma i morali su da mu daju dosta lekova. Lekari kažu da maleni Dilan koji dobro napreduje neće imati posledice zbog prevremenog rođenja.

(Mondo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track