ONI SU PONOS PORODICE: Ova deca iz LOZNICE osvanula su na BILBORDIMA! Razlog će vas ODUŠEVITI!
Foto: Printscreen/RTS

Trud se isplati

ONI SU PONOS PORODICE: Ova deca iz LOZNICE osvanula su na BILBORDIMA! Razlog će vas ODUŠEVITI!

Žena -

Loznici su osvanuli bilbordi sa devet najuspešnijih učenika koji su u proteklom periodu pokazali izuzetne rezultate na različitim državnim i inostranim takmičenjima, ali i olimpijadama znanja.

U gradskoj upravi, kažu, da su na ovaj način želeli da ih predstave sugrađanima i ukažu na značaj obrazovanja.Andrija, Petar, Đurđina, Miloje, Bojan, Dimitrije, Andrijana, Jovan i Marta su ponos Loznice.

Njih devetoro su učenici osnovnih i srednjih škola, ali i studenti. Višestruko su nagriđavani iz fizike, matematike, muzičke kulture. Njihove fotografije postavljene na nekoliko bilborda u gradu, Lozničani kažu, najlepša su slika ovih dana.

Treba decu vaspitavati, učiti i pomagati da što bolje uče", kaže Petar Lazić."I na svakom ćošku i koraku treba, jer oni su zaslužili", kaže Zlatija Lazović.

"Treba promovisati, ja lično mislim da imamo pametnu decu", kaže Rade Srdanović.

Foto Printscreen/RTS
Foto Printscreen/RTS

Dimitrije Pavlov, učenik druge godine lozničke Gimnazije, do sada je iz fizike osvojio devet republičkih nagrada i medalju na Međunarodnoj juniorskoj naučnoj olimpijadi. Ništa manje uspešna je i Đurđina Spasojević koja priznanja niže kao učenica Muzičke škole.

"Osećaj je lep, jer lepo je znati da neko ceni uspeh i trud koji ste uložili", kaže Dimitrije Pavlov.

"Samo mi čestitaju, isplatio se taj neki moj trud, nisam očekivala u početku, ali mnogo mi znači i presrećna sam zbog toga", kaže Đurđina Spasojević.

Promocija njihovih uspeha, psiholozi kažu, trebala bi pozitivno da utiče i na druge.

"Pretpostavljam da je želja da se ohrabre učenici osnovnih i srednjih škola da prikažu svoje stečeno znanje i u školi i van škole", kaže Jovana Šćepanović, psiholog.

Gradske vlasti od 2000. godine stipendiraju najbolje učenike i studente. Samo u prošloj godini novčanu pomoć dobilo je njih dvestadvoje.

"Mi duboko cenimo rad ovih mladih ljudi. U budžetu smo predvideli 14 miliona za stipendiranje njihovo u 2017. godini", kaže Ljubinko Đokić, pomoćnik gradonačelnika.

U 2016. godini loznički đaci na republičkim takmičenjima osvojili su 107 nagrada. Na međunarodnim olimpijadama učestvovalo je i dobilo priznanja njih devetoro.

Foto Printscreen/RTS
Foto Printscreen/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track