PAŽLJIVO BIRAJTE: Evo kakvo značenje imaju BOJE koje ste izabrali za svoj DOM!
Foto: Profimedia

Savet

PAŽLJIVO BIRAJTE: Evo kakvo značenje imaju BOJE koje ste izabrali za svoj DOM!

Žena -

Bilo da hoćete da oživite dosadnu sobu ili da primirite onu punu detalja, ovaj vodič će vam pomoći.

Pri sledećem uređivanju stana ili bar krečenju neke sobe, imajte u vidu da svaka boja nosi neko značenje. Tačnije, boje mogu da utiču na naše viđenje prostora, ali i raspoloženje.

Ispratite ovaj vodič i ulepšajte svoj životni prostor.

Narandžasta - širi vidike - ova energična boja podiže samosvest i omogućava vam da se izrazite sa mnogo više samopouzdanja. Ako želite da se osećate mlađe, okrečite sobu u narandžastu boju, jer je ona boja smeha i slavlja. Vaše oraspoloženje će popraviti čak i detalji u ovoj boji, bilo da je to jedan zid okrečen u narandžasto ili podloga za miša u radnoj sobi.

Zelena - povećava bogatstvo - primarna boja prirode odgovara životnom bogatstvu. Zeleno je boja novih početaka i rasta, pa će vas inspirisati da svoje jedinstvene talente naplatite u materijalnom svetu. Ukoliko ne želite da krečite, nabavite zelenu stolicu, noćni ormarić ili ofarbajte vrata sobe u ovu boju.

Svetloljubičasto - poboljšava duhovnost - ukoliko ste rasejani i neodlučni, ova boja će vam pomoći da se povežete sami sa sobom. Takođe, baciće i novo svetlo na ljubavne probleme, a uz to - pojačaće vaš osećaj humanosti i saosećanja, približiće vas sa porodicom i prijateljima. Ako vam se baš ne kreči, okušajte sreću sa svetloljubičastim cvećem ili prekrivačem na krevetu.

Teget - podstiče efikasnost - razbistriće vam misli, tako da možete da razlučite šta je najvažnije u vašem životu. Okruženi ovom bojom uspećete da veliku sliku razložite na male i da tako shvatite šta se dešava oko vas. Ako ne krečite sobu, onda probajte da nabavite poslužavnik, korpu za smeće ili stonu lampu.

Svetloplavo - umirujuća boja - razbija tenziju i širi mir. Svetloplava boja smiruje situaciju u domu i unosi harmoniju u porodične i ljubavne odnose. Pomaže vam da smirite unutrašnju agresiju, pa je zato dobro da, ako ne krečite sobu, nabavite draperije ili zavese u ovoj boji.

Ružičasto - otvara srce - nežna i smirujuća, ovo je boja ljubavi. Promoviše komfor i nežnost i koristi se kad želimo da postaknemo prijemčivost i razumevanje. Pokušajte sa ružičastim abažurom ili nadstolnjakom.

Bordo - inspiriše strast - ova boja budi libido. Koristi se za prevazilaženje predrasuda i inhibicija i olakšava vam da se izrazite i pokažete u pravom svetlu. Podsetiće vas na to da treba da živite punim plućima i da volite svoje telo. Ako ne želite da krečite spavaću sobu u bordo, onda nabavite abažur, fotelju ili otoman u ovoj boji.

Žuto - pojačava fokus - izoštrava misli, poboljšava inteligenciju i mentalnu snagu. Žuta boja će stimulisati konverzaciju, pa je zato dobra za dnevnu sobu. Ako niste u fazi krečenja, probajte sa žutim stolicama, zavesama ili posuđem.

(Dnevno)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track