ZABRANJENO JE: U ovim SITUACIJAMA nikada ne treba da NOSITE HELANKE!
Foto: Profimedia

Izbegavajte ih

ZABRANJENO JE: U ovim SITUACIJAMA nikada ne treba da NOSITE HELANKE!

Žena -

Većina žena obožava helanke zato što su izrazito udobne i najradije bismo ih nosili u svako doba dana.

Modni stručnjaci upozoravaju da u nekim situacijama one nikada nisu primeren odevni komad.

Posebne situacije u kojima helanke treba izbegavati su:

1. Velikim modnim prekršajem smatra se samostalno nošenje helanki u dnevnim prilikama u kombinaciji sa tanga gaćicama. Intimne delove tela ipak treba zaštiti od pogleda.

Reuters
Reuters

2. Nisu prikladan odevni komad za posao. Njihovo nošenje u poslovnim situacijama toleriše se samo kada su ispod suknji, haljina i visokih čizama.

3. Nošenje helanki u svečanim prilikama strogo je zabranjeno. Venčanja ili posebne večere, bilo kakve prilike koje od nas zahtevaju svečani "dress code" i sofisticiraniju odeću nisu situacije u kojima treba da posegnemo za helankama.

Profimedia
Profimedia

4. Nikada se ne smeju nositi na sahranu. U pitanju je situacija u kojoj je potrebno pokazati maksimalno poštovanje prema pokojniku i njegovoj porodici. Nošenje sugestivnih odevnih komada poput helanki jednostavno šalje lošu poruku, bez obzira na to što to uopšte nije bila namera.

5. Izbegavajte da ih nosite u kulturnim institucijama. Baš kao i svečane prilike poput venčanja, odlaska u pozorište, muzej, umetičku galeriju ili bilo koju sličnu kulturnu instituciju jednostavno od vas traže formalniju odevnu kombinaciju, a helanke definitivno ne možemo svrstati u kategoriju formalnih komada.

Profimedia
Profimedia

zadovoljna.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track