OVAKO SE TO NE RADI: 5 LOŠIH rečenica koje treba da izbacite iz upotrebe ŠTO PRE!
Foto: Profimedia

Uteha

OVAKO SE TO NE RADI: 5 LOŠIH rečenica koje treba da izbacite iz upotrebe ŠTO PRE!

Žena -

U situacijama kada se ljudi poveravaju o svojim problemima koji ih muče želimo da im pomognemo i nekako ih utešimo, ali često to ne napravimo na dobar način.

Ponekad u pogrešno vreme izgovorimo rečenice koje mogu mnogo da povrede ljude koje pokušavamo da utešimo.

Zato uvek izbegavajte ovih 5 rečenica:

1. U depresiji si? Razvedri se

Reći duboko nesrećnoj osobi da stavi osmeh na lice može imati potpuno suprotan učinak - osoba se može osetiti još gore. U takvim situacijama jednostavno morate slušati sagovornika jer im vaša pažnja može značiti više od pokušaja da ih utešite. "Sigurno ti je teško", rečenica je koja će na pravi način pokazati da razumete kroz šta osoba prolazi.

Profimedia
Profimedia

2. Dobila si otkaz? Ma dobro, barem ćeš se malo odmoriti

Osobe koje su upravo dobile otkaz sigurno neće uplatiti odmor na egzotičnoj destinaciji ili sedeti kući gledajući televiziju nego će razmišljati o nadolazećim računima i pronalasku novog posla. Stoga je bolje ne spominjati da će imati višak slobodnog vremena jer to znaju i sami. Kada vam prijateljica kaže da je dobila otkaz izvedite je na piće. Pokušajte da joj sklonite misli sa otkaza, dozvolite joj da se opusti i ne zaboravite d a joj kažete da može računati na vas bez obzira na sve.

Profimedia
Profimedia

3. Uginuo ti je pas? Nabavi novog

Svaki vlasnik psa reći će vam da nije lako nadomestiti ljubimca kog ste izgubili jer su psi su osetljiva i nezamenjiva bića i svaki je jedinstven u načinu na koji se uvuče u naša srca. Naravno, ovo važi za sve kućne ljubimce.Takav gubitak svaki vlasnik preboleće na svoj način i vlastitim tempom zato im nemojte sugerisati da odmah nabavljaju nove ljubimce. Radije ih savetujte da vam pričaju o svom ljubimcu i prisete se lepih trenutaka koje su sa njima delili.

Profimedia
Profimedia

4. Zašto si na dijeti? Pa uopšte nemaš višak kilograma

Ovu rečenicu smete reći samo osobi koja zaista nema problema s kilogramima, a bespotrebno pokušava da ih skine. Međutim, nikada je nemojte izgovoriti onome ko se stvarno bori protiv viška kilograma koji ugrožava njihovo zdravlje. Takvim osobama treba vaša podrška u toku dijete i podsticaj da istraju s mršavljenjem, a ovakav komentar za koji mi mislimo da je kompliment zapravo će ih obeshrabriti na dobrom putu.

Profimedia
Profimedia

5. Sve se događa s razlogom

Rečenica za tešenje br. 1 primenljiva u apsolutno svakoj prilici. U pitanju je kliše kojim često pokušavamo da olakšamo razne neugodne situacije ali to ne uspijevamo jer ta rečenica jednostavno ne pruža utehu i prazna je.

Profimedia
Profimedia

zadovoljna.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track