ČUDOTVORNA BILJKA: Sprečava promene raspoloženja, a dobra je i za mnoge druge bolesti
Foto: Profimedia

Saveti

ČUDOTVORNA BILJKA: Sprečava promene raspoloženja, a dobra je i za mnoge druge bolesti

Žena -

Ako tražite način kako što bolje uravnotežiti vitamine i minerale u telu i mozgu, možete odmah prestati s potragom. Naime, upravo je biljka naziva Moringa otkriće koje će pomoći vašem organizmu.

Moringa sadrži mnoge bitne hranjive stvari za naše telo, ima moć jačanja imunološkog sastava te se koristi hiljadama godinama zbog svojih isceljujućih mogućnosti. Često je se naziva i "čudotvornom biljkom" zbog toga što sadrži mnoge antioksidanse i zbog svoje svestranosti.Tako su istraživanja pokazala kako moringa može pomoći pri lečenju višebrojnih zdravstvenih stanja poput upala, infekcija, alergija i astme, anemije, dijabetesa, artritisa, bolova u želudcu i zatvorenosti, epilepsije, hronične glavobolje i visokog pritiska.Moringu biste trebali probati jer:

1. Sadrži mnoge antioksidanse koji pomažu pri smanjenju upala

Moringa se sve češće koristi kao moćan prirodni lek i kao zamena za neke farmaceutske lekove, jer sadrži iste sastojke kao i ti lekovi, samo bez nuspojava. Sadrži esencijalne aminokiseline, karotenoide fitonutrijente, koji se mogu naći u mrkvama i paprikama, te antibakterijske spojeve koji su identični onima u lekovima.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Upala može stvoriti mnoge probleme u telu, no moringa se bori protiv nje pomoću jaki anti-ejdž spojeva koji uključuju vitamin C, beta-karoten, kvercetin i polifenole. Ovi spojevi pomažu pri smanjenju rizika od oboljenja od određenih vrsta karcinoma, visokog krvnog pritiska i ostalih hroničnih bolesti.

2. Balansira hormone na prirodni način

Istraživanja su pokazala kako uzimanje biljaka poput moringe i amaranta, povećavaju količinu antioksidansa u telu, te smanjuju oksidativni stres.

Takođe, pokazalo se kako dolazi do povećanja hemoglobina i poboljšanja nivoa glukoze u krvi, što dovodi do zaključka da moringa može smanjiti ili sprečiti hormonalne promene te bolesti koje dolaze s godinama.

3. Utiče na zdravlje mozga i sprečava promene raspoloženja

Moringa sadrži značajnu količinu proteina te je puna triptofana. To pomaže telu u proizvodnji opuštajućeg hormona serotonina. Ova moćna biljka tako prema nekim studijima pomaže pri smanjenju umora, depresije, promena raspoloženja i nesanice.

(zadovoljna.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track