NAUKA LJUBAVI: Istraživanje potvrdilo - Ovo je najbolji poklon za Dan zaljubljenih!
Foto: Profimedia

Dan darivanja

NAUKA LJUBAVI: Istraživanje potvrdilo - Ovo je najbolji poklon za Dan zaljubljenih!

Žena -

Prema "bihevioralnim" istraživanjima, ako želite postići "vau" faktor prilikom darivanja važno je da taj poklon donese novo iskustvo, nešto što ta osoba želi i voli i da pri tom stvorite uspomene za pamćenje.

Ukoliko ste u vezi, vrlo je teško pobeći od dana zaljubljenih, čak iako aktivno bojkotujete Valentina i slavite svetog Trifuna. Ali pošto se tokom godine nakupi dosta povoda za razmenjivanje poklona, nije najlakše odlučiti šta pokloniti voljenom/oj na ovaj dan. Kako bi razrešili i tu dilemu, stručnjaci su sproveli slede'e istraživanje.

Iznenadite voljenu osobu: Deset idealnih poklona za Dan zaljubljenih!

Pokazalo se da je iskustvo daleko bolji poklon od poklona samog, jer njime dobijate uspomenu čvrsto okačenu o tkanje vremena, dobro druženje, provod i zadovoljstvo. Ako je pogođeno, dobro iskustvo će vrediti više od bilo kakvog konkretnog poklona.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Nekoliko ideja za poklon-iskustvo:

1. Panoramski let balonom

2. Zip-line

3. Časovi plesa

4. Koncert omiljenog benda

5. Izlet

6. Skijanje, sankanje, klizanje, planinarenje

7. Spa vikend

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Nekoliko pravila poklanjanja:

1. Dajte im ono što žele. Ako jasno izrazi želju za određenim poklonom, poklonite im upravo to. Iako se vama to čini možda bezveznim, ako nešto vaš partner traži, ispunite im tu želju.

2. Visoka cena nije garancija zadovoljstva. Ispitanicima u jednom istraživanju nije bilo bitno je li neka knjiga koštala više ili manje, ako je dobro pogođena. Isto je i sa nakitom i gedžetima.

3. Ako odlučite da kupite nešto na svoju ruku i nikad niste čuli svoju polovinu da izgovara šta želi, budite spremni da objasnite zašto ste to kupili. Lepa misao je takođe iskustvo pa će sam poklon dobiti na vrednosti.

4. Kupite nešto korisno, odnosno ono što toj osobi treba u tom trenutku.

5. Najavite ranije partneru da ga/je na taj dan čeka nešto zabavno. Tako ćete izazvati radost i pozitivno ushićenje.

6. Pakovanje poklona je bitno - ljudi su srećniji kada dobiju poklon zapakovan u lep papir i divnu mašnu. Osećaju se posebnije.

(Reader's Digest)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track