Najnovije vesti

OPREZ! OVE GREŠKE SIGURNO PRAVITE: Evo šta NIKAKO ne smete da bacate u WC šolju!
Foto: Profimedia

Važno!

OPREZ! OVE GREŠKE SIGURNO PRAVITE: Evo šta NIKAKO ne smete da bacate u WC šolju!

Žena

Iako je nekada najlakše da bacite smeće u toalet, postoje stvari koje, jednostavno, ne smete nikada baciti u WC šolju!

"Vodite računa, jer WC šolja nije kanta za smeće. Jedino što u njoj sme da završi jesu: mokraća, stolica i toalet-papir. Sve drugo je višak", upozorava član vašingtonske sanitarne komisije Stiven Hausman.

Upravo zbog toga, preporučuje se da u vašem toaletu uvek imate malu kantu za smeće, jer se većina zbog nedostatka kantice odlučuje da otpatke baca u WC šolju. Zato, pre nego što krenete da bacate "sve i svašta" setite se da sledeće stvari nikako ne smeju da završe u toaletu:

1. Pamuk

Naravno ne mislimo na pamčunu majicu, već na tampone, uloške, uključujući i štapiće za uši. Pamuk se lako hvata za sve i često dovodi do začepljenja, jer nije razgradiv.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

2. Vlažne maramice

Deluje kao da su vlažne maramice "predviđene" za bacanje u WC šolju. Međutim, maramice se ne mogu "rastopiti", a jednom kada uđu u cevi – od začepljenja vas neće spasiti niko.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

3. Kosa

Iako veliki broj žena pravi ovu grešku, savetujemo vas da sledeći put kada čistite četku, dlake bacite u smeće. Jednako kao što vam začepljuje tuš-kabinu ili kadu, kosa može začepiti i odvod za WC.

4. Kondomi

Ni njima nije mesto u WC šolji, iako su napravljeni od biorazgradivog materijala. Bacite ih u smeće.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

5. Pesak za mačke

Iako je najlakše baciti ga u WC šolju, nemojte to raditi. I on stvara začepljenja zbog kojih ćete imati mnogo većih problema.

6. Stari lekovi

Ukoliko imate lekove kojima je prošao rok trajanja rešite ih se na siguran način, ali ne bacanjem u toalet. Oni vam neće začepiti cevi, ali njihov sastav može da šteti vodi kojom se snabdevate.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

7. Masnoća i ulje

Bilo da je reč o masnoći nakon kuvanja ili bilo kojoj drugoj, držite ih podalje od toaleta. Masnoća se zadržava na cevima i radi istu stvar kao i holesterol krvnim sudovima.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(avaz.ba)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...