NIJE SVE TAKO SIVO: Kako ostati pozitivan kada situacija deluje beznadežno?
Foto: Profimedia

Sreća, sreća radost

NIJE SVE TAKO SIVO: Kako ostati pozitivan kada situacija deluje beznadežno?

Žena -

Da li vas je nekad preplavilo osećanje da, taman što ste izašli na kraj s jednim problemom, pojavio se novi?

Kada prolazimo kroz tešku životnu fazu, neretko se javljaju depresija, anksioznost i osećanje bespomoćnosti. Srećom, postoji nekoliko malih trikova koje možete da primenite u svakodnevnom životu i koji će učiniti da se osećate mnogo bolje. Najvažnije je da znate da - niste sami.

“Mala pobeda” svakog dana

Izdvojite neku prijatnu vest koju ste čuli tog dana i usmerite svoju pažnju samo na nju. Istraživanja su pokazala da se na taj način povećava nivo dopamina, hormona dobrog raspoloženja. Primenom ove tehnike smanjićete anksioznost na duže staze.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Vežbajte!

Fizička aktivnost podstiče oslobađanje endorfina, drugog hormona sreće. Osim toga, počećete da gubite suvišne kilograme i bićete u boljoj formi, što će učiniti da se osećate bolje i znatno vam olakšati suočavanje sa svakodnevnim problemima. Izađite iz svoje zone udobnosti i pokušajte da vežbate najmanje jednom nedeljno, savetuju stručnjaci.

Grlite druge i gradite poverenje prema ljudima

Ovim dvema aktivnostima zajedničko je oslobađanje oksitocina, još jednog hormona koji nas čini srećnima. Istraživanja su pokazala da nepoverenje čini ljude generalno manje srećnim.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

10 minuta za opštu dobrobit

Možda će zvučati suludo, ali pokušajte da izdvojite bar 10 minuta dnevno na neku aktivnost, kojom ćete pomoći drugima, doprineti svetskom miru ili učiniti svet boljim mestom na bilo koji način. Osećanje očajanja zameniće osećanje korisnosti, zbog čega ćete se osećati znatno bolje u pogledu svoje situacije.

(nylon.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track