ŽENE, IZBEGAVAJTE OVO: 8 najčešćih grešaka koje pravite sa DONJIM RUBLJEM
Foto: Profimedia

Obratite pažnju

ŽENE, IZBEGAVAJTE OVO: 8 najčešćih grešaka koje pravite sa DONJIM RUBLJEM

Žena -

Odevanje počinje od donjeg veša, no ovom važnom delu garderobe često ne dajemo pažnju koju zaslužuje. Izbegnite idućih 78najčešćih grešaka koje pravimo s donjim rubljem, a koje vam mogu pokvariti celi dan.

1. Nosite za broj premale gaćice

Ako u bilo kojoj situaciji ne smete gledati na to da uđete u manji konfekcijski broj, onda je to kod kupovine gaćica. Štoviše, preporučljivo je nositi gaćice za broj veće od vašeg uobičajenog konfekcijskog broja. Premale, preuske ili nedovoljno komforne gaćice mogu vam se urezati u kožu te stvoriti osećaj nelagode koji će vas pratiti kroz čitav dan. Takođe, nošenjem (pre)tesnog donjeg rublja povećava se rizik od gljivičnih infekcija i upale bešike.

2. Nosite pogrešne gaćice uz određene odevne kombinacije

Tange se možda čine kao najbolji izbor kada ne želite da vam se veš ocrtava, ali i tu se može potkrasti greška. Na primer, tange od čipke ocrtavaće se ispod uske haljine od laganog materijala. Bolji izbor u ovom slučaju biće bokserice bez rubova s malo dužim nogavicama. Uz suknju visokoga struka najbolje je nositi gaćice visokoga struka.

3. Kupujete donje rublje bez ravnih rubova

Kada birate donje rublje, prioritet bi vam trebalo biti rublje bez vidljivih rubova. Ako rubovi nisu ravni, naročito oni oko struka i zadnjice, gaćice će se neizbežno nabrati ispod odeće te će biti vidljive, a mogu izazvati i iritacije.

4. Nosite mrežasto donje rublje leti

Možda vam se čini da je mrežasto donje rublje prozračnije, ali nije tako. Sintetički materijali poput poliestera zadržavaju toplinu, vlagu i bakterije što povećava rizik od upale bešike i gljivičnih infekcija, a neizbežan je i osećaj neugode tokom čitavog dana. Leti je najbolje nositi prozračno donje rublje od prirodnih materijala poput pamuka koje će upiti vlagu te tako kožu održavati suvom.

5. Nosite belo donje rublje ispod bele odeće

Zbog kontrasta boje veša i vaše kože, bijeli veš biće vidljiv kroz odeću. Najbolji izbor bit će rublje boje kože, odnosno nijanse što sličnije vašoj puti koje će se "stopiti" s vašom bojom kože te tako biti nevidljivo.

6. Nosite svetlo donje rublje ispod tamne odeće

Znamo da će tamno donje rublje biti vidljivo ispod odeće svetle boje, ali isto tako se i svetlo donje rublje može nazirati ispod tamne odeće. Naročito ako se fotografišate s uključenim blicem. Zato, uz crnu haljinu nosite crno donje rublje.

7. Sušite donje rublje u mašini za veš

Kad god možete, izbegnite donje rublje sušiti u sušilici jer će vrućina skratiti vek trajanja veša, najprije će smanjiti rastezljivost veša. To naročito vredi za osetljive materijale poput svile, satena i čipke. Takođe kada perete donje rublje od delikatnijih materijala stavite ga u zaštitnu mrežastu vrećicu i namestite mašinu na slabiju centrifugu.

8. Štedite na vešu

Primamljivo je uštedjeti novac na gaćicama i potrošiti više na novim štiklama jer ipak će cipele svi videti. Međutim, uvek imajte na umu da je donje rublje temelj vašeg čitavog izgleda. Pravo donje rublje doslovno će uticati na to kako ćete izgledati i osećati se tokom svakoga dana. Zato ne štedite na ovom važnom delu vaše garderobe i birajte kvalitetno donje rublje koje je pre svega udobno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track