Najnovije vesti

(FOTO) TIHI UBICA: Ovaj OTROV pijete svaki dan, a ne znate koliko vas on UNIŠTAVA!
Foto: Profimedia

PAZITE!

(FOTO) TIHI UBICA: Ovaj OTROV pijete svaki dan, a ne znate koliko vas on UNIŠTAVA!

Žena
00:00h

Mnogi ljudi ne znaju koje sve negativne posledice konzumacija gaziranog pića ima po zdravlje. Prema naučnim istraživanjima, evo kakve negativne efekte ovi, otrovi u čašama, imaju po naš organizam.

1. Prvih 10 minuta

Jedna čaša u sebi sadrži 10 kašika šećera, a što je 100%  dozvoljene dnevne doze. U telo dospeva i fosfor, zaslužan za pojačavanje ukusa.

2. Posle 20 minuta

Dolazi do porasta glukoze i insulina, što dovodi do pretvaranja šećera u masti, u jetri.

3. Posle 40 minuta

Kofein u piću se potpuno apsorbuje u telu, u roku od 40 minuta. Protok krvi se povećava, a jetra počinje proizvoditi više šećera u krvi. Vaš mozak počinje da blokira receptore hormona adenozina, što sprečava osećaj umora.

4. Posle 45 minuta

Lučenje dopamina se povećava, što značajno utiče da se osećate dobro i taj efekt sličan je onom koji daje heroin.

5. Posle 50 minuta

Magnezijum, fosforna kiselina, kalcijum i cink dovode do povećane probave. To je povezano sa ogromnim količinama šećera i veštačkih zaslađivača, koji ograničavaju izlučivanje kalcijuma putem mokraće.

6. Posle 60 minuta

Diuretička svojstva kofeina počinju da deluju i svi minerali, uključujući magnezijum, kalcijum i cink namenjene kostima, tada se izlučuju kroz urin.

7. Posle malo više od sat vremena

Raspoređivanje šećera po organizmu je u završnoj fazi. Osećate se puni energije i možete očekivati česte promene raspoloženja.

Zajedno sa gaziranim pićem, iz tela se izlučuje sva voda i hranjive materije, neophodne za funkcionisanje organizma. Na kraju, rizik od razvoja dijabetesa značajno se povećava.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...