SVETSKI KUVAR OTKRIVA RECEPT ZA SAVRŠENU KAJGANU: Evo šta treba da uradite kad ulupate jaja
Foto: Shutterstock

Kulinarski trik

SVETSKI KUVAR OTKRIVA RECEPT ZA SAVRŠENU KAJGANU: Evo šta treba da uradite kad ulupate jaja

Žena -

Lakše je nego što mislite.

Kajgana možda izgleda kao jednostavan jelo, ali postoji mnogo rasprava o tome kako da je pripremite na pravi način.Poznati kuvar Entoni Burden je tu da reši ovu dilemu. U nedavnom videu za Tech Insajder, podelio je svoju tajnu za pravljenje savršene kajgane.Prvo, trebaju vam četiri jednostavna sastojke: jaja, puter, so i biber. On naglašava da jaja moraju biti sveža, jer na kraju krajeva, ona su zvezda predstave.Priprema:Zagrejati tiganj tako da bude vruć, ali ne previše. Onda razbijte jaja i ubacite ih u činiju ili šolju. Zatim mutite jaja viljuškom pazeći da ih ne umutite previše već da se prepliću i beli i žuti delovi. Posolite i pobiberite, i ne dodajte ništa drugo ni vodu, ni mleko."Ne pravite pitu" napominje Burden.Odmah nakon mućenja jaja, položite ih u zagrejan tiganj sa dosta maslaca. Entoni ističe da ne treba dozvoliti da jaja "sede" pre nego što ih ubacite u tiganj. Treba ih pustiti da se "prilagode malo" u tiganju pre nego što krenete da ih mešate. Ova tehnika pomaže u postizanju pahuljaste strukture jaja.SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:Šta se dešava u organizmu ako jedete 3 jajeta nedeljno?9 saveta za pripremu savršene kajgane5 najčešćih grešaka u pripremi kajganeKako da skuvate kajganu u ljusci (VIDEO)5 najčešćih grešaka u pripremi kuvanih jaja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track