KAO IZ BAJKE: Ona je žena najseksipilnijeg političara na svetu, a njen život će vas fascinirati
Foto: Profimedia

Sklad

KAO IZ BAJKE: Ona je žena najseksipilnijeg političara na svetu, a njen život će vas fascinirati

Žena -

Nekadašnja prezenterka na kanadskoj televiziji "I-tok" Sofi Gregoar Trudo danas je poznata kao supruga najseksepilnijeg političara, kanadskog premijera Džastina Trudoa.

I dok je on omiljen gde god se pojavi zbog šarma, neposrednosti, svoje borbe za izbeglice, žene i LBGT populaciju, njoj se mnogo toga ne prašta. Da li zbog uspeha ili divnog muža, Sofi za to ne haje mnogo. Ali ima mnogo toga da pokaže. Upoznajte prvu damu Kanade.

Iako je porodicu svog izabranika poznavala takoreći celog života (družila se sa Trudoovim bratom sve do njegove 23. godine kada je poginuo), sudbinski susret među njima se desio 2003. Ona je vodila dobrotvorni bal "Mercedes-Benc grand pri". "Smejali smo se, šalili i rekla sam sebi da je on neko koga treba da shvatim ozbiljno", rekla je Sofi za "Chatelaine". Sutradan mu je napisala mejl, ali on nikada nije odgovorio. Ali, prst sudbine spojio ih je ponovo tog leta. Džastin nije gubio vreme, zakazali su prvi sastanak.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Znao sam da je ona ta. Pa tako je lepa, ali i brižna, odgovorna, svesna i mila osoba. To veče nam je bilo sjajno i nisam se ustručavao. Pitao sam je gde se krila 32 godine, jer sam ja ceo život čekao samo nju", romanično je rekao emotivni Trudo, koji za sebe često kaže da je feminista i ne libi se da otvoreno pokazuje koliko je na strani žena.

Bračni par Trudo prvi put je izazvao oštre kritike javnosti povodom snimanja editorijal za "Vog", gde je premijer Trudo u zagrljaju svoje žene.Još se priča o editorijalu nije smirila, a gospođa Trudo ponovo je digla javnost na noge jer se požalila da "teško usklađuje obaveze, jer ima samo jednog člana osoblja na raspolaganju". “Volela bih da mogu sve, ali ne mogu. Imam troje dece i muža koji je premijer”, požalilla se.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Venčanje je usledilo 2005. bilo je kao iz bajke, razume se. Par je dobio troje dece - Elu Grejs, Hadrina i Havijera. Ono po čemu je Sofi prava srećnica jeste činjenica da živi u skaldnom braku - oboje se zalažu za prva žena, on za sebe čak kaže i da je "feminista", dok je ona ambasador projekta "I am a girl". Uz to se zalaže i za očuvanje pijaćih voda u svetu, sertifikovani je instruktor joge, a beskonačno uživa i u raznim sportovima. Jedinica iz okoline Kvebeka, studentkinja komunukologije na Univerzitetu Makgili, uz sve aktivnosti najradije bira one vezane za svoju porodicu.

"Deca mi najčešće izmame osmeh i sve što radim je da stvorim boji svet za njih i svu decu na ovoj planeti", kaže Trudoova.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Sofi je zanimljiva i što je sarađivala sa kreatorkom srpskog porekla Bojanom Sentaler Nikolić. Bojana je dizajnirala jesenji kaput koji je prva dama Kanade nosila na svečanosti polaganja zakletve njenog muža, premijera Džastina Trudoa, i članova vlade.

"Imam puno poverenje u svog supruga. On je osoba sa jakim integritetom, pošten i sa neverovatnim darom za procenu. Zameram mu što je nekada previše osećajan", rekla je Sofi o karijeri svoga muža.

(superzena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track