Najnovije vesti

POSLUŠAJTE SAVET ITALIJANKI KOJE JEDU ŠTA POŽELE: Trik od 15 MINUTA koji će vam SROZATI kilograme!
Foto: Profimedia

U TOME JE FORA

POSLUŠAJTE SAVET ITALIJANKI KOJE JEDU ŠTA POŽELE: Trik od 15 MINUTA koji će vam SROZATI kilograme!

Žena

Italijanke imaju opušten pristup hrani i konzumiraju sve što žele - hleb, testeninu, sladoled, vino... Kalorije kontrolišu tako što jedu jednostavne namirnice, stavljaju manje preliva i umaka i jedu male porcije.

Zbog takvog načina ishrane, one ne moraju ići na dijete i ne praktikuju ih, a kako bi ostale vitke služe se i trikom koji je zapravo deo italijanske kulture – kad god su u prilici odu u kraću šetnju, obično 15 minuta.

 

Ponekad šetaju i nekoliko puta dnevno i to obično posle obroka. Ne opterećuju se odećom za oblikovanje tela koja podstiče znojenje i mršavljenje, već uživaju u suncu i druže se sa porodicom ili prijateljima.

 

Da je šetnja nakon jela veoma korisna potvrđuju i naučnici. Naime, istraživanje objavljeno u časopisu "Diabetes Care" pokazalo je da tri šetnje po 15 minuta dnevno smanjuju rizik od dijabetesa.

 

Istraživanja su pokazala i da je šetnja posle večere najkorisnija: lagana fizička aktivnost i sumrak, odnosno večernja tama mogu "reprogramirati" telesni sat i tako vam pomoći da bolje spavate,poboljšati probavu i smanjiti nivo insulina nakon jela te ubrzati metabolizam.

 

Uz sve to uopšte nećete imati osećaj da vežbate.

 

foto Profimedia
foto Profimedia

(zadovoljna.hr)

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...