Najnovije vesti

OČISTITE FRIŽIDER ZA 15 MINUTA: Domaćice, ovo jednostavno i efikasno rešenje će vas oduševiti
Foto: Shutterstock

Nikad lakše

OČISTITE FRIŽIDER ZA 15 MINUTA: Domaćice, ovo jednostavno i efikasno rešenje će vas oduševiti

Žena

Stručnjak za čišćenje i organizaciju Dona Smalin Kupe razradila je detaljan plan kako očistiti frižider za samo 15 minuta! Poslušajte njen savet i nećete pogrešiti.

Za jedan minut: Napunite veću posudu s toplom vodom i malo deterdženta za pranje posuđa. Voda ne sme biti vruća jer mogu popucati plastični delovi u frižideru, tvrdi Dona. Dok se puni voda, očistite sudoperu i površinu blizu frižidera da imate gde da stavite stvari i privucite kantu da vam bude zgodno da bacate sve što je za smeće. Uzmite dve krpe od mikrovlakana, jednu za pranje, jednu za brisanje.

 

Za šest minuta: Počnite s gornjom policom i bacajte u smeće sve što je pokvareno. Ako ste u nedoumici treba li nešto baciti ili ne, samo odložite sa strane, vratićete se na to. Prazne posude stavite u mašinu za pranje posuđa. Sve s jedne strane police prebacite na drugu. Očistite i slobodnu stranu police i sa strane. Ako imate neke tvrdokorne mrlje, nanesite sapunicu i ostavite da deluje dok vi čistite dalje. Obrišite suvom krpom očišćenu površinu i sada sve prebacite s te police na očišćeni deo. Ponovite postupak na drugoj strani police. Nastavite tako sa svakom policom.

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Za pet minuta: Izvucite fioku za povrće. Sve što nije propalo stavite na pult, a ono što više nije za jelo bacite (ili stavite u kompost za biljke). Krpom od mikrovlakana prebrišite pregradu i isperite. Vratite unutra povrće i ponovite s drugom fiokom.

 

Za dva minuta: Bacite sve što više nije sigurno za jelo iz vrata. Očistite pregrade iznutra i spolja vlažnom krpom pa prebrišite suvom. Kada vam se zaprlja mokra krpa, isperite je. Nemojte prljavom čistiti pregrade i razmazivati nečistoće.

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Za jedan minut: Zatvorite vrata frižidera i prebrišite ih s mokrom krpom od mikrovlakana s prednje strane, posebno područje oko ručke koje se najčešće i najviše zaprlja. I to je to! Isperite krpe koje ste koristili, prospite tečnost za pranje u sudoperu i posudu stavite u mašinu za pranje posuđa da se opere s praznim posudama koje ste ranije stavili unutra.

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

(Večernji.hr)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...