Najnovije vesti

JEDINSTVENA ŠKOLA ZA SIRENE: Plivanje sa REPOM je teško, ali zabavno!
Foto: Profimedia

San svake devojčice

JEDINSTVENA ŠKOLA ZA SIRENE: Plivanje sa REPOM je teško, ali zabavno!

Žena

Škole za sirene, odnosno kursevi plivanja pomoću repa sve su popularniji vid zabave devojaka, ali i muškaraca svih uzrasta u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi.

Škola AquaMermaid je širom SAD-a i Kanade otvorila kurseve na kojima devojke "ostvaruju" san da postanu sirene.

Profimedia
Profimedia

Pored učenja plivanja i ronjenja uz pomoć peraja, polaznici kurseva uče i sve što se vezuje za legende o sirenama. Specijalni kostim za sirene košta između 100 i 5.000 dolara, a jedna od najpopularnijih škola za sirene otvorena je u Čikagu.

"U SAD-u i Kanadi imamo osam škola za sirene. To je izuzetno težak, ali i zabavan stil plivanja. Od jula prošle godine smo završili obuku za više od 300 sirena", rekla je osnivačiva škole Nora Kaitis. I Hoze Lopez je dodao da kao muškarac uživa u druženju i učenju plivanja pomoću repa.

Profimedia
Profimedia

"Ovo je jedinstveno iskustvo, sport i zabava. Teško je plivati sastavljenih nogu, ali ni zabave ne nedostaje", izjavio je Lopez.

Stjuardesa Blanca Rohas je kazala kako je za školu za sirene saznala na internetu i kako je sa prijateljicama odlučila da se iskuša u tome.

Profimedia
Profimedia

"Zaljubile smo se u ovaj sport. Baš je zabavno i nastavljamo sa kursevima kako bismo zadržali formu i vitalnost", kazala je Rohas.

Profesionalni plivači-sirene zarađuju poprilično dobre svote novca za predstave u luksuznim hotelima ili na privatnim zabavama.

radiosarajevo

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...