GREŠKE KOJE ŠTETE KOŽI: Pazite kako se negujete

Žene, pažnja

GREŠKE KOJE ŠTETE KOŽI: Pazite kako se negujete

Žena -

Kad mažete lice kremom, ne zaboravite da namažete i vrat, a regenerator nikad ne stavljajte na koren kose

Kad se ulepšavamo, veoma često samo iz navike radimo pogrešne stvari zbog kojih rezultat na kraju nije onakav kakav bismo želele da bude.Ukoliko ne vodite računa o kozmetičkim proizvodima koje koristite i načinu na koji ih stavljate, rizikujete da narušite zdravlje i lepotu kože jer je ona tada sklonija iritacijama, pa zato gubi svežinu i sjaj. Proverite da li grešite u nečemu od navedenog:1. Puder stavljate odmah nakon nanošenja kremeGreška koju često pravimo, naročito kad nam se jako žuri, jeste da odmah nakon nanošenja kreme stavimo tečni puder. Tako koža nema priliku da upije kremu, ona ostaje na površini, pa se zato puder teško ravnomerno nanosi. Osim toga, krema ga proredi, pa puder ne pokriva dobro ili nije postojan koliko bismo želeli da bude.Bolji način: Nakon nanošenja kreme sačekajte nekoliko minuta, pa tek onda stavite tečni puder. Ako vam se žuri, višak kreme i masnoće s lica skinite tako što ćete na lice prisloniti kuhinjski ubrus ili papirnu maramicu.

2. Kremu zaboravljate da stavite na vrat

Žene često više pažnje posvećuju licu dok vrat u potpunosti zaboravljaju. Koža vrata je tanja od kože lica, brže gubi elastičnost, a na njoj se brže pojavljuju znakovi starenja kao što su bore i pigmentacijske fleke.Ovo je ispravno: Kada nanosite dnevnu kremu ili kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom, nikada se nemojte zaustaviti na bradi. Uvek dobro namažite vrat i dekolte, a možete namazati i ruke, koje su takođe osetljiv i najizloženiji deo tela. Za vrat i dekolte vam nije potrebna nikakva posebna krema - dnevna ili noćna koju inače koristite sasvim su dovoljne.

3. Balzam pakovanje za kosu nanosite po celom temenu

Nanosite li balzam za kosu isto kao i šampon - najpre na teme, a zatim i na vrhove? Takvo nanošenje nema smisla jer je kosa uz koren mnogo zdravija i jača od one na krajevima, gde zna da bude isušena i oštećena. Osim toga, bez potrebe trošite više balzama ili pakovanja i opterećujete kosu uz koren. To naročito važi za prirodno tanku i masniju kosu, za koju je balzam uz koren sasvim suvišan jer će izgledati još masnije.Pravilan postupak: Balzam nanesite od visine ušiju prema dole. Tako će kosa dobiti na volumenu i neće se prebrzo umastiti.

4. Obrve oblikujete preblizu ogledala

Kad se previše usredsredimo na svaku dlačicu koja nam smeta i kada koristimo ogledalo koje mnogo uveličava kako bismo ih bolje videli, često se malo zanesemo. Rezultat toga su neravnomerno oblikovane obrve.Kako treba: Prvo i najvažnije, koristite ogledalo koje ne uveličava i uvek čupajte obrve na dnevnoj svetlosti, najbolje blizu prozora. Svaki put kad iščupate nekoliko dlačica, odmaknite se od ogledala i proverite simetriju obrva. Postupak ponavljajte više puta.5. Šminku uklanjate samo maramicama za skidanje šminkeAko ste se prepoznali u ovoj stavci, predlažemo da napravite mali test: nakon uklanjanja šminke s lica maramicom za skidanje šminke, na tufer nanesite losion za čišćenje i pređite preko celog lica. Količina prljavštine koja je na tuferu pokazaće da maramice nikako nisu dovoljne.Ovako je ispravno: Nakon njih (ali i nakon korišćenja micelarne vode) uvek koristite i gel za čišćenje, dakle, umijte lice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track