U KOJU GRUPU SPADATE? Ovo je razlika između MUDRE žene i one koja voli da PAMETUJE!
Foto: Profimedia

Razmislite

U KOJU GRUPU SPADATE? Ovo je razlika između MUDRE žene i one koja voli da PAMETUJE!

Žena -

"Pametnice", naravno imaju brojne kvalitete, ali njihova nesposobnost da prihvate različito mišljenje može postati nepodnošljiva. Mudra žena ne mora uvek da bude u pravu. Evo koje su još razlike između ova dva tipa.

Mudrost i pametovanje. Granica nije baš najtanja, ali pojedinci se mogu ubrojati u obe kategorije.

Ovo su najveće razlike:

Neke stvari su izuzetno zanimljive...

Kad njen partner pogreši u nečemu, žena koja pametuje to će mu stalno nabijati na nos uz obavezno "Rekla sam ti". Mudra žena će podržati partnera, probaće da ga razveseli, a ponekad će se praviti kao da se apsolutno ništa nije desilo.

Žene koje vole da pametuju smatraju da se sreća rađa samo kad je u pravu. Njihova reč uvek je zadnja. Mudra žena zna da stvari baš i ne funkcionišu tako i da čoveku ponekad treba da se popustiti, a time i uštedeti energiju.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ženama koju su osetljivije i koje vole pametovati, kako kažu stručnjaci, smetaju saveti koje ima daje svekrva, dok mudra mirno sasluša, a onda napravi što ona smatra da je ispravno. S najboljom namerom, naravno.

Mudra žena stalno radi na svom ličnom razvoju i prihvata druge kakvi jesu. Ne želi da menja sve oko sebe.

Mudra žena razume da je svako njeno dete jedinstveno i podstiče ih da rade ono što ih čini srećnim. Ova druga ignoriše dete kada joj kaže da ne voli određeni sport, ples ili nešto drugo i forsira ga da i dalje ide na to.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Pametnica" uvek preuzima kontrolu i uči partnera kako da ispravno učini nešto, dok ga mudra suptilno usmerava u dobrom pravcu i podržava ga u nameri da ostvari svoje ciljeve.

Nadgleda svoju decu čak i kada su odrasla, daje sto saveta, uglavnom kad deca to ni ne traže i stalno im se petlja u odgoj njihove dece. Mudra žena ovako neće nikada postupiti. Ona pušta decu da sama steknu svoja životna iskustva i podržava ih bez obzira na sve.

Mudra žena se na poslu trudi da stvori dobru i pozitivnu atmosferu u kojoj se kolege poštuju. Žena koja voli "pametovanje" učiniće sve da bude bolja od svih. Za atmosferu ne mari.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

(Hayat)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track