(FOTO) OTIŠLA JE NA ODMOR I POŽELELA TETOVAŽU: Išarala je ruke CRNOM KANOM i preživela NOĆNU MORU
Foto: Profimedia

Horor

(FOTO) OTIŠLA JE NA ODMOR I POŽELELA TETOVAŽU: Išarala je ruke CRNOM KANOM i preživela NOĆNU MORU

Žena -

Sofi Askis (22) bila je na odmoru u Maroku sa suprugom i porodicom, a na nagovor prodavača na štandu, na plaži u Agadiru odlučila je napraviti privremene tetovaže od kane na rukama.

Testirala je kožu i čekala 24 sata pre nego što je napravila privremenu tetovažu od kane.

"Mi smo velika azijska porodica i ovo nije prvi put da se Sofi tetovirala kanom. Često je radila tetovaže za venčanja i sve je uvijek bilo u redu. Kad je Sofi bila mlađa, loše je reagovala na farbe od kane, pa je sam htela da budem sigurna da će sve biti dobro i testirala se pre nego što je uradila tetovažu. Čekali smo 24 sata, nakon čega je napravila privremenu tetovažu. Nekoliko sati kasnije njene su ruke natekle i na rukama su se stvorili veliki plikovi i rane", ispričala je Sofijina majka Vendi (56).

NE MORATE BAŠ SVE DA ISPROBATE NA ODMORU: Ovo može da vam se desi od tetoviranja kanom i užasno je!

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Doktor koji je ukazao prvu pomoć i ruke joj namazali kremom, previo ih kako bi mogla da putuje, jer je letela nazad u Tursku gde živi s mužem.

Kad su supružnici sleteli odmah su se zaputili u bolnicu gde su joj posebnu terapiju za ruke. Lekari su rekli kako je doživela alergičnu reakciju i da neće da joj ožiljci neće ostati će se pridržavati propisane terapije.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Stručnjaci širom sveta upozoravaju da privremene tetovaže od kane mogu biti jako opasne i da neke vrste tetovaža mogu da izazovu trajna oštećenja na koži.

Stručnjaci skreću pažnju na tintu od crne kane, koja ne postoji. Tvrde kako takva tinta sadrži parafenilendiamin (PPD), proizvod od katrana i kamenog ugljena koji je se koristi u bojama za kosu, ali može izazvati loše reakcije na koži. Tetovaže vam mogu izazvati crvenilo, plikove, lezije, gubitak pigmentacije, ali i trajne ožiljke.Reakcije se može pojaviti odmah, nekoliko dana pa čak i nekoliko sedmica kasnije.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Pravu kanu od crne tinte, koja se prodaje kao kana, prepoznat ćete po intenzivnoj crnoj boji, ako tinta, brzo ostavlja trag na koži, najvjerojatnije je riječ o crnoj boji za kosu. Tradicionalna kana mora ostati na koži nekoliko sati prije nego ostavi trag na koži.

Dejli mejl

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KOŠMAR! Avion pada na automobile, a oni zaglavljeni u koloni!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track